En håndfuld quarter horse-ejere fra Fyn har deltaget på det Fynske Dyrskue 2019. En af dem, Benedicte Nielsen, har skrevet en beretning om deres skønne weekend. Tusind tak for din fortælling, Benedicte! Dyrskue-verdenen er spændende, og måske kan din historie inspirere andre Quarter Horse-ejere til at prøve kræfter med et dyrskue.
Vi tjekkede alle ind torsdag den 13. juni og var derfor klar til fredagens program. Formiddagens program var bedømmelse af alle dyrene på dyrskuet. De 3 quarter heste fik alle en flot bedømmelse. 1 fik 22 point og 2 fik 23 point. De 2 quarter med 23 point blev indstillet til ærespræmie. 1 blev udvalgt og modtog ærespræmie. Hestene blev besøgt af rigtig mange skolebørn, som havde fået en opgave om dyrene, som de skulle løse. Derfor var der mange spørgsmål om vægt, race og hvordan vi rider.
Fredag aften skulle vi have øvet hestegalla, men på grund af regn og torden måtte vi afbryde træningen.
Lørdag morgen satte vi vores trailbane op for at afvikle Stock Horse – Trail in Hand. Den indeholdt bro, låge med snor, træstammer og blomster med forskellige øvelser. Her deltog ca. 30 forskellige hesteracer med både børn og voksne. Selv om det regnede, tog alle det med oprejst pande – både børn, voksne, dommeren og sekretæren. Som westernrytter er vi jo vant til lidt af hvert… Heldigvis tordnede det ikke, og alle kom godt igennem banen. Klassen blev afviklet af 2 omgange. 1 om formiddagen og 1 om eftermiddagen, så alle tilmeldte kunne deltage, når de havde tid. Det var super hyggeligt at se børnene styre deres små ponier så fint rundt – trods det skønne græs, som nogle af ponierne synes var SÅ lækkert.
Mellem de to klasser blev banen taget ned, så andet kunne afvikles i ringen. Vi tog opstilling i ringen for publikum, så alle racer kunne beses og der blev stillet mange spørgsmål. Slangegangen i den store ring forløb flot. Ingen heste blev usikre eller urolige, og det gav publikum et godt indtryk af quarter hestene. Vi var lidt stolte….
Efter slangegangen havde et Western Workshop, hvor vores dommer Michael Boesen med hest viste og underviste dem, der havde tilmeldt sig. Vi deltog også med vores quarter heste. De har jo også godt af at arbejde andre steder en hjemme i baghaven.
Herefter var kun 1 rytter med i heste Galla Showet – mig selv på super cool Smokin Tari Too på 20 år. Årets tema var Kim Larsen med masser af god musik af samme, og jeg var klædt ud som ham med en pap-guitar på ryggen. Smokin elsker det show! At få lov til at ”fyre den af” efter så mange timer i boks…. Og folk klapper og pifter – så han er helt tændt. Under ekstranummeret rider vi på ad ”motorvejen”, hvor vi må ”fyre den af”. Og det gjorde vi så sandelig. Smokin fik tøjlerne og red i fuld fart – helt alene på motorvejen – og jeg med en hånd i vejret.
Efter showet fik vi vores karakteristik v/dommer Jørgen Finderup. Han fortalte publikum og ryttere hans årsag til de givende point. Han kunne også fortælle lidt om de forskellige hesteracer, hvilket er rigtig godt for publikum. Og her fik de 3 quartere ros helt op til skyerne…
Trailbanen blev sat op igen og det sidste hold gennemførte Trail in Hand. Alle os westernryttere var omkring banen og bakkede deltagerne op med klap og ros. Alle deltagerne har henrykte over vores klasse og skulle helt sikkert være med igen. Mange af dem ville gerne træne sammen med os, så måske har vores klub flere kommende medlemmer.
Søndag afholdt vi Stock Horse – Ranch Trail, hvor der igen deltog mange forskellige hest og ryttere. Vi var også selv med for at vise, hvad vi kunne. Alle var så glade for at afprøve deres heste i denne disciplin, og alle fik fin kritik af vores dommer, hvis de ønskede det. Og de var faktisk rigtig gode til at komme igennem banen.
Om eftermiddagen afholdt vi Western Workshop af 2 omgange, hvor alle var inviteret med. Vores dommer viste på egen hest nogle af øvelserne, og igen blev alle guided igennem banen. Nogle prøvede noget for 1. gang. Lågen, broen og træk af træpæl. Også her var vi nogle stykker, der stillede op – for alle kan jo prøve noget nyt…. Smokie og jeg prøvede for 1. gang at trække en træpæl, hvilket gik helt uden problemer.
Alt i alt var det et rigtigt godt dyrskue, hvor vi virkelig fik vist, hvad western ridning går ud på. Til alle klasser var publikum med os, og en stor skare af nysgerrige børn og voksne spurgte lystigt ind til heste, øvelser og baneopbygning. Så måske i fremtiden kommer der flere ryttere, der har mod på at prøve westernridningen – og derved flere medlemmer i vores klub.