AQHA Superior Horses

AQHA Superior Champion er en titel, der gives til en ekvipage, der har vundet 50 AQHA point i én disciplin og i én division. Alle 50 points skal altså være vundet i enten open, amateur eller youth. Denne titel gives for at anerkende heste, der er særligt dygtige til en bestemt disciplin. Det er en meget prestigefuld titel, og kun få danske heste har vundet denne udmærkelse.
Herunder ses de danske heste, der har vundet denne flotte titel.

Nite Chip
Køn: Hingst
Dansk ejet: Birgit & Jens Erik Udsen
Beskrivelse: Avlet i USA. Nite Chip opnåede i 2005 at blive AQHA Superior Champion i Western Pleasure. Nite Chip er desuden 8 x Europamester og er optaget i DQHA Hall of Fame.

Nite Chip, foto: Langstruphave Quarterhorses

JMC Dee Lucky Straw
Køn: Hingst
Dansk ejet & avlet: Marianne Dal 
Beskrivelse: JMC Dee Lucky Straw blev i 2003 Superior Horse i Halter, og i 2004 Europamester i samme klasse. Han var dermed den første danskavlede hest til at vinde guld ved EM, og første danskavlede hest til at vinde en AQHA superior titel.

JMC Dee Lucky Straw Europamester i Halter, Foto: Privat

CheckOutMyInvitation
Køn: Vallak
Dansk ejet: John Sommersøe
Beskrivelse: I 2016 vandt “Flappie” titlen Superior Horse i Open Halter. 

John Sommersøe & CheckOutMyInvitation. Foto: privat

JMC Dee Impres Straw
Køn: Hoppe
Dansk ejet og avlet: Susanne Dal Christensen
Beskrivelse: JMC Dee Impres Straw opnåede i en alder af 10 år titel Superior Horse i Open Halter ved et show i Wenden, Tyskland i 2014. JMC Dee Impres Straw har også titlen AQHA Champion og dermed den første danskavlede hest med disse 2 FLOTTE TITLER!

Susanne Dal Christensen & JMC Dee Impres Straw, Foto: Privat

GW Bostons Destene
Køn: Hoppe
Dansk ejet: Lena Schou (tidligere ejer er Maria Gandløse, som de flotte resultater er vundet med)
Beskrivelse: GW Bostons Destene vandt i slutningen af 2012 sin Superior Horse titel i Showmanship at Halter i en alder af 8 år sammen med sin tidligere ejer Maria Gandløse. Hoppen har gennem sin karriere vundet over 250 AQHA points

(GW Bostons Destene & Maria Ganløse, foto: privat)