European Team Cup

Hvert andet år (lige årstal) afholdes European Amateur & Youth Team Cup (ofte blot kaldet “Euro Cup”). Her har de forskellige europæiske lande mulighed for at sende landshold for henholdsvis Youth og Amateur. Landene kan også slå sig sammen om at danne landshold, hvis de ikke har ryttere nok. European Team Cup afholdes i Danmark på Kumlegaard den 19.-21. juli 2024. Den 19. juli afholdes et AQHA-godkendt show, der er åbent for alle. Dette stævne fungerer bl.a. som opvarmning for Euro Cup-deltagerne. Den 20.-21. juli afholdes selve cuppen, der kun er åben for de tilmeldte landshold.

Værtslandet kan tilpasse reglerne år efter år, men plejer at være som følger:

  • Et hold består af 3 – 5 ekvipager og op til 2 individuelle ryttere.
  • Der skal stilles op til 3 ekvipager i hver disciplin. Hver hest skal dog deltage i minimum 3 discipliner. En hest må ikke starte flere gange i samme klasse.
  • Der rides efter AQHA’s regelbog, dog er klasserne ikke AQHA pointgivende.
  • Man skal ride på en registreret Quarter. Det behøver dog ikke være en Quarter man ejer eller leaser.
  • Der konkurreres i 8-10 discipliner, der kan ændre sig lidt fra år til år. De udbudte discipliner er dog altid reining, showmanship, diverse ranch, trail, diverse engelske discipliner og andre allround-discipliner. Der er ingen cattle/cutting

Deltagerne i de enkelte klasser vil optjene point, baseret på deres placeringer. Efter hver klasse bliver pointene lagt sammen for at finde de forskelige landes samlede placeringer. Det land med det højeste pointtal vil være vinder af Amateur/Youth Euro Cup.

Pointene uddeles på følgende måde:

1. plads = 10 point
2. plads = 9 point
3. plads = 8 point
4. plads = 7 point
5. plads = 6 point
6. plads = 5 point
7. plads = 4 point
8. plads = 3 point
9. plads = 2 point
10. plads = 1 point

Det betyder at hver ekvipage skal deltage i 3-5 forskellige discipliner, og derfor er det nødvendigt at finde 5 alsidige ekvipager. Man kan desuden risikere at møde nye udfordringer i form af en af disciplin, man ikke tidligere har konkurreret i, da dette kan være nødvendigt for at få den bedst mulige holdsammensætning.

Økonomi: Økonomien er selvfølgelig et væsentligt punkt for interesserede, og det varierer afhængigt af hvor showet bliver afholdt og hvordan økonomien ser ud i foreningen.

Hvis der kan stilles et fuldt hold (5 kvalificerede ekvipager), har DKQHA tidligere givet et tilskud på 10.000,- til turen. Dette beløb dækker tilmeldingsgebyr, boks mm. for holdet, så det tidligere kun har været transport og ophold der var for egen regning. Mht. ophold, har det tidligere været muligt at overnatte i telt, trailer, campingvogn eller lignende på showground, som vi kender det fra de danske shows.
Hertil kommer naturligvis et par træningssamlinger/landsholdsclinics, som vil være for egen regning.

Landsholdet har tidligere haft succes med at indsamle sponsorater til bl.a. landsholdstøj og kontanter til selve turen. Det står holdet frit for at prøve at få et tilskud til turen. Jo mere aktiv man er på det område, jo flere sponsorater. Når stævnet i 2024 afholdes i Danmark, bliver omkostningerne naturligvis lavere, og der forventes en særdeles lav egenbetaling pr. deltager, der maksimalt svarer til den pris man betaler for et almindeligt weekendstævne.

Kvalifikationskrav: Man skal selvfølgelig kunne begå sig i flere forskellige discipliner i amateur/youth-klasserne ved de danske AQHA-shows, og det er en fordel at man har prøvet at deltage i et internationalt show før. Derudover kræver det selvfølgelig at man kan stille med egen eller lånt, registreret Quarter og at man er medlem af DKQHA.

Ved spørgsmål angående European Team Cup eller landsholdet, kontakt venligst eurocup2024@dkqha.dk.