2014 – Youth World Cup

Youth World Cup 2014 – 3-13. juli, College Station, Texas, USA

DKQHA Youth Team deltog i AQHA Youth World Cup 2014, der blev afviklet i College Station, Texas fra d. 3-13 juli. Udover Team Danmark stillede 15 andre lande op – lige fra USA til New Zealand og Israel. Alle holdene ankom torsdag d. 3. juli om aftenen til fælles aftensmad på ”The Tradition”, tilhørende Texas A&M University Campus. Her overnattede vi i lejligheder side om side med de andre hold.

Fredag d. 4 juli bød på velkomstceremoni, team parade og hestelodtrækning. Her skulle de vise sig, at vi var heldige med vores heste, og vi fik et par timer til såkaldt ”Free Ride”, hvor vi kunne se hestene an i longen og under rytter. Derefter skulle vi til 4th of July Celebration at Thomas Hildebrand Equine Complex, der til dagligt huser Texas A&M Equestrian Team. Her spiste vi grillmad med de andre hold, samt forældre, og der blev underholdt med linedance. Lørdag og søndag bød herefter på clinics med professionelle og berømte trænere i disciplinerne western Riding, showmanship, pleasure og horsemanship. Derudover var der lørdag aften pizza- og filmaften tilbage på Campus. Søndag aften indebar Ranch Sorting for sjov, hvor Amanda repræsenterede Danmark og gav den gas. Mandag stod i Cuttingens tegn, og her blev vi kørt ud i fælles busser til den ranch, hvor både cuttingclinics og -konkurrencen foregik. Her trak Sophie og Emilie deres heste, og Brian hjalp til med gode råd. Begge piger klarede det flot, men det blev desværre ikke til metal til Danmark i denne omgang. Tirsdag indebar Hunt Seat clinic og fri ridning, hvor vi onsdag deltog i trail og hunter under saddle clinics.

 (Team Parade og hestelodtrækning)

Torsdag var den første konkurrencedag, og her ringede vækkeuret lidt over 4, og da vi kom i stalden blev der vasket, sat maner og groomet til den helt store guldmedalje. I hunter under saddle gik Maya videre til finalen, top 20, med A Sudden Comfort, men det blev desværre ikke til en plads i top 10. I horsemanship fandt både Emilie med A Sudden Comfort og Sophie med Zippos Kelly Be Good vej til finalen efter to flotte patterns med scores på 77 og 76.Det blev dog desværre ikke til medaljer. I pleasure red Rikke sig med den unge Good N Glossy i finalen, men her blev det heller ikke til medalje. I trail lykkedes det dog Danmark at hente metal, da Sophie red sig til en flot 4. plads med en score på 70 med hesten Zippos Kelly Be Good og Rikke en fin 6. plads med Zip N Wisely. Alt i alt en rigtig god første showdag, hvor vi fik lidt mere kendskab til hestene i en showsituation.

Fredag var reiningdag, og her skulle både Amanda og Emilie i aktion – de trak begge fine heste i lodtrækningen. (Emilie fik en af Bob Lyons egne showheste) Begge piger deltog om formiddagen i clinics og leverede flotte patterns til konkurrencen om aftenen. Amanda fik her en super flot delt 10’ende plads, men fik desværre ikke medaljen.

Lørdag var den sidste showdag, og her ringede vækkeuret lige så tidligt som torsdag. Vi var inde i rutinen og hestene blev før klasserne gjort klar i stalden. Her var Maya i finalen med A Sudden Comfort i både hunter og pleasure, hvilket var super flot! I horsemanship red Emilie med A Sudden Comfort og Rikke med Zip N Wisely sig i finalen, men igen rakte det ikke til medaljer. I Hunt Seat var der finalepladser til både Amanda med Hot Blazin Sun og Rikke med Zip N Wisely. Det var igen i trailen Danmark skulle brillere, da Sophie med Zippos Kelly Be Good fik en flot 10. plads. Derefter fik vi endelig dannebrog til vejrs da Rikke med Zip N Wisely fik sølvmedaljen efter et pattern til scoren 70,5. Endnu en skøn konkurrencedag var slut.  

(Øverst: Maya Bøgh Andersen & A Sudden Comfort i Showmanship at Halter 
Nederst: Emilie Bendix Christensen & Zippos Kelly Be Good i Hunt Seat Equitation)

(Øverst: Rikke Weis & Zip N Wisely i Horsemanship, nederst: Sophie Kronborg & Zippos Kelly Be Good i Trail) 

 (Øverst: Amanda Roer Værgman i Reining, nederst: Sophie Kronborg i Cutting)

Youth World Cup handler om så meget mere end bare ridning: nemlig team spirit og nye venskaber på tværs af nationerne!

(Øverst: Team Danmark med træner Natasha Møller, Nederst: Team Danmark & Team Norway)

Søndag stod den på Award Ceremony og brunch for alle hold, samt forældre på det lokale Hilton Hotel. Det var en rigtig hyggelig formiddag og en dejlig afslutning på en fantastisk World Cup! 

Pigerne fra holdet Sophie Kronborg, Maya Bøgh Andersen, Emilie Bendix, Amanda Roer Værgman og Rikke Weis ønsker at takke Træner Natasha Møller for alt hendes tid og træning, Manager Pernille Bendix, samt DKQHA.

Inden turen lavede Isabella Capobianco & Caroline Illemann Hansen to flotte videoer om holdet og YWC, som kan ses her: 
https://www.youtube.com/watch?v=_CwZYBz4qo0&feature=youtu.be& 
https://www.youtube.com/watch?v=IToOPKPatH8 
Rikke Weis (rytter på holdet) lavede efterfølgende en videomix fra turen og den kan ses her:
https://www.youtube.com/watch?v=gbr9gsl4nKA