2023 – Youth World Cup

Youth-rytterne på DKQHA Youth Team 2023 har skrevet denne fine beretning, fra deres rejse til Youth World Cup i sommeren 2023. Holdet bestod af Lotte Vølund Hennings, Fie Lindegaard Fokdal, Oskar Krog Jensen, Melanie Toft Gerdes-Hansen, landstræner Emilie Bendix Mathisen, assistenttræner Ditte Poulsen og manager Julie Elisa Søby.

Turen gik til USA sommeren 2023 med det danske ungdomslandshold for at deltage i Youth World Cup. Det var en virkelig lærerig, spændende og udfordrende oplevelse, vi aldrig vil glemme. Man lærer sig selv at kende, sine personlige grænser, finder ud af hvilken slags rytter man er, og ikke mindst hvordan man præsterer under pres. Vi fandt faciliteterne utroligt gode, hjælperne mega søde og imødekommende, heste super fine og ikke mindst de andre ryttere og deltagere vildt søde og dygtige. Vores dream team bestod af Lotte Vølund Hennings, Malene Toft Gerdes-Hansen, Oskar Krog Jensen og Fie Lindegaard Fokdal. Under stævnet fik vi som hold skabt minder for livet, gode ture på hestene, og masser af team spirit når der var brug for opbakning, omsorg eller en ekstra hånd.

Vi tog til Youth World Cup med en intention om at vi skulle have verdens fedeste oplevelse, vi skulle lære vores sport bedre at kende, få meget mere viden omkring hvordan alle disciplinerne hver især fungerer, og ikke mindst blive dygtigere ryttere.
Der var gode mennesker rundt om os unge hele tiden, til at huske os på at vi var gode, og det hele nok skulle gå, selvom man havde en hest, der var mindre veltrænet end andre, eller en have brug for en peptalk, var der altid en der var god til at komme over og få en lille snak. Noget vi også var virkelig glade for, var VERDENS BEDSTE PONYMØDRE ! De hjalp utrolig meget når energien røg for os unge mennesker, lige fra kl. 6 om morgenen til om aftenen, når der var brug for snacks og frugt, eller hvad de ellers fandt på. Vi kunne ikke have klaret den tur uden dem, da det var en meget stor hjælp at have. Vi kan vist alle sammen godt være enige om, at sådan en tur tager hårdt på alle til sidst. Vi synes alle at det var en meget lang lørdag, den sidste showdag inden det hele sluttede. Der var stadig en ting vi ikke helt kunne få ud af hovedet, og det var at vi har brugt så meget, energi, tid og træning på hele denne her rejse, og at det nu snart var slut. Det var vildt at tænke på hvor meget vi alle nåede at lære på trods af den tid vi nu engang havde til at blive klar. Men vi gjorde det jo, og med en god følelse i maven da vi tog af sted. Vi har mødt nye mennesker, lært mere omkring vores sport, været presset ud i nogle ting som har lært os meget, vi har været om de samme mennesker i lang tid! Vi har grint, grædt, svedt, haft nogle sjove aftener, nogle lange morgener og en helt fantastisk team spirit, hvor der var plads til alle.

Vi sidder og snakker i vores stald, med alle vores danske flag hængende over vores hoveder, vi unge sad og var virkelig spændte – tænk engang, vi er i USA for at ride for Danmark. Det gik vi rundt og sagde til hinanden, det var stort, meget stort . En landsholdstræner, assistenttræner og en manager sad på tribunen, morgener som aftener. Der blev sagt: “Vi er her for at have det sjovt, vi er her for at lære, vi er her for at få verdens fedeste oplevelse og vi er her for at give den gas på de heste vi nu engang får!!”. Og det er helt sikkert at vi fik alle de ting.

Vi endte ud med en samlet 8. plads ud af 17 lande!

Hvilke discipliner red vi?
Melanie: Trail, Hunter under Saddle, Hunt Seat Equitation, Western Horsemanship, Cutting og Reining.
Lotte: Ranch Riding, Hunter under Saddle, Hunt Seat Equitation, Showmanship at Halter.
Fie: Ranch Ridning, Hunter under Saddle, Hunt Seat Equitation, Showmanship at Halter, Western Horsemanship.
Oskar: Reining, Cutting, Western Horsemanship, Showmanship at Halter.

Heste:
Vi havde 4 gode heste til rådighed. Vi havde en lille hoppe, ved navn Dreamer. Super sød og dejlig hest, dog med lidt temperament i ridningen, men vi fik det bedste ud af hende. Så havde vi en anden hoppe, “Pumpkin”. Hun var super sød at ride, og god til mange af disciplinerne, men havde desværre ingen show erfaring, og var derfor ikke så glad for at være inde i showpennen alene.
Så havde vi vores skønne Superman, som bare kunne det hele. Ranch Riding, Hunt Seat Equitation, Western Horsemanship, you name it. Han var en stjerne, både i træning, men også i showpennen. Han sagde aldrig nej, og var altid skøn. Og sidst, men bestemt ikke mindst, havde vi Kirby. Kirby var en meget talentfuld Trail- og Pleasurehest, med mange imponerende resultater indenfor disciplinerne. Og så var han en drøm at ride. Så alt i alt var vi meget godt tilfredse med vores heste.

Placeringerne for rytterne:
Fie Lindegaard Fokdal:
Fie fik taget en 10. plads i Hunt Seat Equitation med hjem.
Oskar Krog Jensen: Oskar red en meget flot 9. plads i Reining og en 11. plads i Cutting.
Malenie Toft Gerdes-Hansen: Melanie fik i alt 7 placeringer. En 15. plads i Trail, en 12. plads i Hunt Seat Equitation, en 11. plads i Hunter under Saddle, to 10. pladser i Cutting, en 9. plads i Reining og en meget meget flot 2. plads i Trail.
Lotte Vølund: Lotte kom hjem med nogle meget flotte placering i Ranch Riding, Lotte fik en 2. plads og en 3. plads med hjem. Ikke nok med de flotte placeringer hun fik, gik Lotte også hjem som overall high point champion i Ranch Riding.

En stor tak til vores forældre, der har sat tid og energi af til dette projekt. Hvis det ikke havde været for jeres hjælp til at køre til clinks, hjælpe til i stalden når det var presset og ikke mindst, bare være der for os når vi havde brug for det. Tusind tak til jer.

Så vil vi også godt bruge muligheden for at sige tak til alle vores sponsorer.

Uden jer ville dette slet ikke havde været muligt, så 1000 tak til alle der har sponsoret gaver til lotteri, og 1000 tak til alle, der gav et økonomisk sponsorat.

Professionals’s Choice – Absorbine – Irideon Riding Wear – Weaver Leather – Little Creek Western Outfitter – Vognmand Brian Jensen – Løjt Ranch – Riding Equipment

Tak for alle det mega fede team tøj. Det var ikke mindst vildt smart, men også god kvalitet, og meget komfortabelt at have på. Og til Riding Equipment for de mega lækre produkter der fik alle vores heste til at shine.

Frozen On The Rocks. Tak til ‘Frosty’ for sponsorat af bedækning til vores hingsteauktion.

Christinas Guld & Sølv – Aveve – Ram Equine – Boesen – Duvil & Horselux – Natasha Møller/Kumlegaard QHs – Højgaard Hestehospital – Saddle Up Well – Annette Stillin – McCabes Rideudstyr – Flying Tiger Copenhagen – Vibholm – Western Horsemen – SiffG – Only – Agusta – Sams – Intersport – Bog & Ide – Danbolig – Guldfuglen – Vognmand Brian Jensen – Anna Fokdal – Taskepigen – Lundgreen Rideudstyr – Hagested Butikken – Birk-Dahl Vin – Sporten – Day – Fred Bike Shop – Vin Butikken Svendborg – Catz – Glitter – Magic – Vinoble – Matas – Louise Buch Photography – Rytterhjørnet – Agern Yoga – Yoga Ananda – Kcoiffure – Dream Performance Horses – Moster D – Ure Guld & Sølv – Imerco – Sportigan – Sapori Italiani – Fru Skov – Soul Swing – Din Tøjmand – Herning Løve Apotek – Ikast Apotek

Tak til alle jer for at sponsore gaver til vores lotteri, det var en stor hjælp.

Middelfart Sparekasse – Ejner Hessel, Mercedes Benz – Horn County Western Riders – Anytime – Herning Løve Apotek – Ikast Apotek – Tuse Creek Ranch – Stark – Boreteamet – Qars – Bonus Grisen – Kortermann-It – Thomas Jørgensen APS – HF Industri & Marine – Svendborg Malerfirma – Danish Quarter Horse Association

Tak til alle disse firmaer for jeres økonomiske sponsorat, denne oplevelse havde bestemt ikke været mulig uden jer.

Stor tak til TRUE Performers for alle de meget lærerige, sjove og hyggelige clinics, der absolut gjorde os så forberedte til Youth World Cup, som overhovedet muligt.

Stor tak til manager, Julie Søby, der sørgede for en masse praktisk for os, arrangerede clinics og hjalp os fra morgen til aften.

Og selvfølgelig en kæmpe kæmpe tak til Danish Quarter Horse Association for overhovedet at gøre det til en mulighed for os unge at konkurrere til Youth World Cup 2023.