Ejerskifte

En American Quarter Horse har to ejercertifikater: et amerikansk hos AQHA, og et dansk hos SEGES. Når du køber en registreret American Quarter Horse skal du derfor både ejerskifte hos AQHA (i USA) og hos SEGES (i Danmark). Ejerskiftet skal foregå i følgende rækkefølge:

  1. Den dag du henter hesten og underskriver købskontrakt med sælger, skal I i fællesskab udfylde AQHA’s transfer report. Dokumentet findes både på engelsk og på dansk. Du bestemmer selv, hvilket sprog du vil udfylde ejerskifterapporten på. Når du har udfyldt alle felter, skal du sende ejerskifterapporten og hestens “Certificate of Registration” til den adresse, der står i toppen af formularen. For at sikre dig selv, anbefaler vi at du tager en kopi af den udfyldte ejerskifterapport, samt af Certificate of Registration, før du sender brevet.
    OBS. Vær påpasselig og detaljeorienteret, når du udfylder rapporten! En enkelt stavefejl kan resultere i, at brevet forsvinder i posten.
  2. Den dag du henter hesten og underskriver købskontrakt, skal papirerne til SEGES også udfyldes. Papirer til SEGES skal dog ikke sendes med det samme – se punkt 4! Hvis hesten har dansk pas og ejercertifikat, kan sælger blot underskrive det nuværende ejercertifikat. Hvis hesten købes i udlandet eller sælger af andre årsager ikke har et dansk ejercertifikat på hesten, skal sælger i stedet udfylde dette dokument.
  3. Så snart AQHA har behandlet din ejerskifterapport, vil de danne en digital kopi af det nye registreringsbevis. Det vil du modtage på e-mail. Den fysiske papirudgave kommer efterfølgende med posten. Det tager AQHA 6-8 uger at behandle ejerskiftet og sende det nye certifikat til Danmark. Dertil kommer den tid det tager for dit brev at nå til USA – forsendelsestiden afhænger også af hvilken type forsendelse du køber.
  4. Når du modtager det nye certifikat fra AQHA, skal du registrere ejerskiftet hos SEGES i Danmark. På SEGES’ hjemmeside skal du købe “ejerskifte, registrerede heste”. Du kan købe det her, og desuden læse mere om hvordan ejerskifte foregår hos SEGES. Det nye Certificate of Registration skal sendes med i kuverten til SEGES, og derfor kan dette punkt først udføres, når du har modtaget det nye certifikat fra AQHA.