2016 – Youth World Cup

Youth World Cup 2016 – 23. juni-3. juli, Australian Equine and Livestock Events Centre, New South Wales, Australien.

DKQHA Youth Team deltog i AQHA Youth World Cup 2016, der blev afviklet i Australien. Holdets træner var Pernille Bendix Christensen, sammen med assistenttræner Elizabeth Wiley. Vores team manager var Jesper Salling. De 5 udtagede rytter var Emilie Bendix, Louise Salling, Rikke-Marie Jørgensen, Rikke Damgaard og Sofie Lindholm. Udover Team Danmark stillede 13 andre lande op – lige fra USA til Japan og Israel.

Alle holdende ankom den 23. juni til velkomstmiddag og lodtrækning om hestene. Vi var meget tilfredse med vores 5 heste, der var både forskellige størrelser, aldre og var trænet i forskellige discipliner.

Fredag den 24. var der først opening ceremony. Det var en stor oplevelse, hvor alle holdene først marcherede ind på banen til deres nationalmelodier. Herefter var der planlagt et spændende show med Aboriginals dans og musik, samt Australian Stock Horses. Senere på dagen fik vi lov at ride hestene for første gang. Om lørdagen deltog Sofie, Rikke og Emiilie i showmanship-clinic. Senere på dagen var der trail-clinic, hvor Emilie og Louise deltog.

Søndag den 26. var førstre konkurrencedag! Rikke-Marie skulle ride begge go’s af cutting, på to forskellige heste. Før konkurrencen fik rytterne mulighed for cutting-clinic, hvor Rikke-Marie fik rigtig god hjælp fra den dygtige australske cutting-træner, Dean Holden. Rikke-Marie havde en rigtig god oplevelse med stævnebanen, og det blev til to 11. pladser – desværre lige uden for medaljerækken.

Mandagen og tirsdagen gik med clinics i hhv. horsemanship, ranch riding, hunt seat equitation og hunter under saddle. De dygtige træner epå clinics var bl.a. Michelle Tidwell, Brent Maxwell.

Torsdag den 30. juni var den første store showdag! Her konkurrerede rytterne i hele 5 forskellige discipliner. Først var Sofie, Emilie og Rikke på banen i showmanship. Alle tre havde gode oplevelser. Sofies hest skulle lige have et par ørepropper i, før den blev tryg ved tilskuernes bifald. Emilie opnåede en rigtig flot 9. plads, og dermed medalje. Bagefter var det tid til horsemanship, hvor både Sofie, Emilie og Rikke igen var til start. Her kom Emilie videre til railwork, og endte på en 4. plads efter rigtig tæt konkurrence. I trail blev det helt fantastisk til en guldmedalje til Emilie efter et nærmest fejlfrit ridt – en fuldstændigt overvældende oplevelse for hele holdet at opleve Danmark på toppen af podiet. Louise var ligeledes på banen i trail, hvor hun fik manøvret store Jeffrey rigtig flot rundt på banen. I hunter under saddle var Louise, Emilie og Sofie på banen til tre rigtig gode ridt. Emilie opnåede her en 4. plads. I hunt seat equitatiom var Rikke-Marie, Sofie og Emilie til start. Alle tre havde gode ridt, men det blev desværre ikke til nogle medaljer. Dagen blev afsluttet med Ranch Riding, hvor Louise og Rikke-Marie var til start. Louise opnåede her en 7. plads, og dermed medalje til Danmark efter et sikkert ridt.

Fredag den 1. juli var igen showdag – denne gang skulle Rikke på banen i reining to gange, samt Emilie og Louise på banen i trail. Rikke imponerede trænerne dybt på sine to reiningheste, og fik det absolut maksimale ud af begge heste. I det første ridt opnåede hun medalje for sin 8. plads. Rikkes andet ridt var meget imponerende, på en relativt grøn hest, og det var to ærgerlige fejl, der kostede hende en høj plads i medaljerækken. Hun fik en 11. plads, og placerede sig derved lige udenfor medaljerækken. Louise og Emilie havde igen virkeligt gode ture i trailen. Denne gang lykkedes det Emilie at ride sig til en 6. plads.

Lørdag var sidste konkurrencedag. Her startede Emilie, Sofie og Rikke igen i showmanship. Emilie fik en 12. plads, og placerede sig igen udenfor medaljerækken. I horsemanship var Sofie, Rikke og Emilie på banen. Emilie red til en 5. plads. I hunt seat equitation var Emilie, Sofie og Rikke-Marie på banen til fine ridt – desværre uden medalje. I hunter under saddle red Emilie til en 6. plads, mens Sofie og Louise ikke opnåede placering. I ranch riding var Rikke-Marie og Louise på banen. Louise opnåede en 13. plads.

Søndag mødtes alle deltagere, trænere, forældre og andre involverede til Awards Brunch. Danmark endte på en samlet 8. plads. USA løb med 1. pladsen, Australien kom ind med 2. pladsen, mens Tyskerne fik en samlet 3. plads. Danmark endte som 4. bedste europæiske hold.
Danmark endte således med følgende resultater:

GULD – Trail. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic
4. Plads – Hunter u Saddle. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic
4. Plads – Western Horsemanship. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic
5. Plads – Western horsemanship. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic