Year End High Point

En “Year End High-Point” award er en titel man kan få fra AQHA, ved at have deltaget i AQHA shows i løbet af et år og indsamlet points til stævnerne. 

De tildeles i forskellige kategorier:
“Year End High-Point Horse”: Denne titel gives til den hest, der i henholdsvis “Open”, “Amateur” eller “Youth” divisionen i løbet af året har optjent flest AQHA points i et event/disciplin (Fx. Ranch Riding, Pleasure eller Trail)
“Year End High-Point All-around”: Denne titel gives til den hest, der i henholdsvis “Open”, “Amateur” eller “Youth” divisionen i løbet af året har optjent flest AQHA points i Halter/Performance Halter og Performanceklasser på tværs af events/discipliner.
“Rookie of the Year”: Denne titel gives til den rytter, der i henholdsvis “Amateur” og “Youth” divisionen optjener flest AQHA points i løbet af året i deres første sæson (det vil sige, at man ikke må have optjent nogle point før årets begyndelse).

Hvis man vinder en sådan “Year End High-point” får man et diplom/certifikat eller en trofæplakette, og hvis man vinder “Rookien”, så får man en trofæplakette og et bæltespænde sendt fra AQHA.