Mød bestyrelsen

Til daglig drives DKQHA af den frivillige bestyrelse, der tæller en formand, en næstformand, en kasserer, to menige medlemmer samt to suppleanter. Her kan du lære den nuværende bestyrelse meget bedre at kende.

Sofie Lindholm
Formand. International Director. Youth-koordinator. DM-udvalg. Medie- og PR. QSP-udvalg. Avlsudvalg.
Jeg hedder Sofie og er 25 år gammel. Jeg bor i Århus med min kæreste, og studerer molekylær medicin på Århus Universitet. I øjeblikket har jeg dog orlov fra studiet, imens jeg aftjener 4 måneders værnepligt ved Haderslev Kaserne. Ved siden af studiet bruger jeg tid på mit studiejob og løbetræning.
Jeg har haft med heste at gøre siden jeg var barn, men blev forelsket i westernridning ved et tilfælde, da jeg i 2014 fik halvpart på en reining-avlet quarter horse. Jeg konkurrerede som youth-rytter både til all-breed shows og til AQHA shows fra 2014-2016. Først med halvpart, dernæst med leasing-hest, og til sidst med min egen quarter, One Hot Destination, som jeg købte i foråret 2016. I 2015-2016 var jeg med på youth landsholdet, og deltog ved Youth World Cup i Australien i 2016. Jeg har grundet studie ikke længere egen hest, men låner en hest et par gange om året til en ridetur.

I 2017 tilbragte jeg 5 måneder i Australien, hvor jeg arbejdede som groom for to hestetrænere, og samtidig fik lov at konkurrere ved de største australske shows i pleasure, hunter og showmanship. Da jeg kom hjem i sommeren 2017 blev jeg en del af DM-udvalget. Ved generalforsamlingen 2018 blev jeg valgt ind i bestyrelsen. I 2019 blev jeg valgt som formand. I 2020 blev jeg valgt som International Director. Jeg synes det er fantastisk at kunne bidrage til foreningens udvikling, og føler samtidig selv en personlig udvikling ved at deltage i foreningsarbejdet.

Julie Elisa Søby
Næstformand. DM-udvalg. QSP-udvalg. Youth Team Manager
Jeg hedder Julie og er 24 år gammel. Jeg er bosat i Odense C, hvor jeg studerer biologi på Syddansk Universitet. 
Min interesse for heste og westernridningen stammer fra min far, som har haft heste så længe jeg kan huske. Som så mange andre, startede jeg med en allbreed – en rideskole pony, der blev omskolet til western pony. Jeg havde en del succes med hende på showbanen. Da jeg gerne ville noget mere, var det tid til at opgradere til en Quarter Horse.  I 2011 fik jeg min egen Quarter – Pocos Miss Salsa. Hun blev senere hen til avlshoppe, og hendes første afkom, er min nuværende showhest, Hot N Smart Jewel. En dobbelt registeret reining avlet hoppe.
Tilbage i efteråret 2016 til begyndelsen af 2017 tilbragte jeg 7 måneder i Østrig hos RB showhorses. Hvad angår disciplinerne, konkurrerer jeg inden for en del forskellige. Jeg syntes det er spændende, at opnå mere viden inden for de forskellige klasser, og hele tiden dygtiggøre sig, for at fremme sporten. Jeg blev valgt som bestyrelsessuppleant ved generalforsamlingen i 2019.

Casper Kuusisto Dohn
Kasserer. DM-udvalg. Avlsudvalg.
Hej, mit navn er Casper. Jeg bor i Hedehusene lidt uden for Roskilde. Til dagligt bruger jeg meget tid på mit arbejde som associate manager hos Novo Nordisk og på vores Quarter horse Potter, samt alt hvad den del indebærer.
Min interesse for heste startede ret sent, i forhold til mine andre kollegaer her i bestyrelsen. Tilbage i 2014 købte min moster og onkel (Annette og Poul Møller) gården Kumlegaard. Herefter startede jeg stille og roligt med at bruger mere tid på gården. Jeg have længe lavet lidt sjov med at jeg skulle prøve at ride, men det blev ikke til så meget. Men i januar 2018 (i en alder af 29 år) begyndte jeg at få ride undervisning for første gang. Jeg tror jeg havde prøvet at side i en saddel 4 – 5 gang før det i hele mit liv. Jeg blev helt solgt og det er det bedste jeg har gjort til dato.
2018 blev et år hvor det virkelig tog fart. Jeg startede med at ride i januar. I januar blev jeg også næst formand i den western klub der hedder Flat Creek Western Riders. En klub vi fik tilbage til at have minimum 30 deltagere til alle vores arrangementer. I marts tog jeg til Tyskland med min far og blev uddannet show manager og show sekretær, både i AQHA og APHA. I april måned købte jeg Potter sammen med min kone Anna. Potter er en Quarter reining horse. I maj stod jeg for alle hjælperne, samt banebygning til Kumlegaards store show Spring Celebration og i september hjalp jeg til ved Quarter DM.

I januar 2019 blev jeg valgt ind i DKQHA’s bestyrelse og det er jeg rigtig glad for. Jeg ser frem til at prøve kræfter med en landsdækkende forening.

Amalie Tange Veien. Bestyrelsesmedlem.
Mit navn er Amalie, og jeg er 19 år gammel. Til daglig går jeg i 3.g på Munkensdam Gymnasium i Kolding. Det sidste år har jeg haft fornøjelsen af at have min hest opstaldet ved Little Lake Ranch i Ødsted.
Jeg er vokset op på en gård, hvor jeg altid har nydt at have med dyr at gøre alt fra små kyllinger til heste. Jeg blev introduceret til western sporten ved et tilfælde, da jeg i 2016 fandt en gammel westernsaddel på vores høloft. Min daværende 2’er pony fik sadlen på ryggen, og med lidt fantasi gik jeg i gang med western ridning. Gennem en biblioteksbog fik jeg kontakt til en træner, som introducerede mig til at konkurrere i kvægklasser og andre speedevents.
I 2018 blev jeg en del af det danske ungdomslandshold. Jeg har konkurreret ved Youth World Cup i USA, Eurocup, NRHA EM, og senest haft min debut ved AQHA EM 2021, hvor jeg vandt guld i ”Showmanship at halter” med min nuværende reining-avlede Quarter Horse.
I sommeren 2021 tilbragte jeg knap 8 uger i Østrig, hvor jeg arbejdede i en stald og blev klogere på den daglige drift af et trænings- og avlssted. Udover konkurrencerne går jeg også meget op i jordarbejde og mine hestes trivsel. Ved siden af skolen og hestene, spiller jeg en del klaver og har 2 jobs.

Jeg blev valgt ind i DKQHA’s bestyrelse i januar 2022 med en ambition om at fremme sporten for alle medlemmer, for det er netop det, jeg synes, der er så fedt ved vores sport; den er for alle!
Jeg ser utrolig meget frem til bestyrelsesarbejdet, og jeg glæder mig til at lære mere.

Sari Maria Lykkehøj Knudsen. Bestyrelsesmedlem og avlsleder
Mit navn er Sari, jeg bor i Endeslev på Stevns. Til dagligt arbejder jeg som VTS operatør på Storebælt, hvor vi overvåger skibstrafikken.
Jeg har været med i westernverdenen siden 1998, først med all-breed, sidenhen med Paint Horse og Quarter Horse. Jeg købte min første Quarter hoppe, Zippo Glory Bar, i 2010 med henblik på avl, men af forskellige årsager endte jeg ud med at showe hende i stedet. Det blev kickstarten til min nuværende showkarriere.

I 2014 købte jeg min nuværende showhest, en dobbelt reg. vallak, The Winner Is, som jeg har haft mange gode oplevelser og resultater med, både i ind-og udland. Han bliver hovedsageligt showet i equtation disciplinerne.
Jeg har altid haft en drøm om at avle, og den drøm blev til virkelighed i 2021, da jeg kunne tage imod mit første hjemmeavlet hoppeføl, Straight Outta Spook, som gerne skulle blive min næste showhest og avlshoppe.

I 2022 blev jeg valgt ind som en del af bestyrelsen i DKQHA, hvor jeg ser frem til at være med til at fremme avlen og sporten for American Quarter horse her i Danmark.

Jette Eskelund. Suppleant. DM-udvalg
Jeg bor i Holbæk og har været i westernsporten siden 1999, hvor jeg købte min første quarter. Et føl efter Readers Prevail, ejet af Marianne Christensen.
I 2008 købte jeg As Smart As Hickory – kaldet Charly – og han bor til daglig på Tuse Creek Ranch, hvor jeg rider og træner. Han er en lille reininghest, men jeg shower ham også i både trail og ranch riding.
Jeg har tidligere været bestyrelsesmedlem i Horn County Western Riders – HCWR – i flere år og været hjælper til adskillige stævner på Tuse Creek Ranch – også som ringsteward.
Til daglig arbejder jeg på kontor i København.
Jeg glæder mig til samarbejdet i bestyrelsen.

Zenia Wittendorff Bækby. Suppleant. DM-udvalg.
Jeg hedder Zenia, er 52 år, bor i Skive og arbejder som afdelingsleder på Brårup skole. Jeg har altid været interesseret i heste – da jeg var barn, brugte jeg al min tid på min farfars rideskole. Jeg startede med engelsk dressur. Først sent i livet blev jeg introduceret til Western ridning og Quarter horses.
I 2014 købte jeg min først Quarter hoppe Ruby. Fra den dag var jeg solgt og interessen tog fart.
I sommeren 2020 købte jeg min nuværende Quarter hingst RVF Dream CKJ – kaldet Angelo. Han er en fantastisk reiner og vi er ved at finde formen sammen. Jeg har valgt at blive en del af bestyrelsen, for at få mere viden om foreningens arbejde og give en hånd med i bestyrelsen.
Januar 2021 blev jeg valgt ind i DKQHA’s bestyrelse som suppleant, og jeg glæder mig til samarbejdet.