Mød bestyrelsen

Til daglig drives DKQHA af den frivillige bestyrelse, der tæller en formand, en næstformand, en kasserer, en international director, et menigt medlem samt to suppleanter. Her kan du lære den nuværende bestyrelse meget bedre at kende.

Sofie Lindholm
Formand. International Director. Youth-koordinator. DM-udvalg. Medie- og PR.

Jeg hedder Sofie og er 24 år gammel. Jeg bor i Århus med min kæreste, hvor jeg læser molekylær medicin på Århus Universitet. Ved siden af studiet arbejder jeg som laboratorieassistent hos Statens Serum Institut. Desuden er jeg glad for at løbe.
Jeg har haft med heste at gøre siden jeg var barn, men blev forelsket i westernridning ved et tilfælde, da jeg i 2014 fik halvpart på en reining-avlet quarter horse. Jeg konkurrerede som youth-rytter både til all-breed shows og til AQHA shows fra 2014-2016. Først med halvpart, dernæst med leasing-hest, og til sidst med min egen quarter, One Hot Destination, som jeg købte i foråret 2016. I 2015-2016 var jeg med på youth landsholdet, og deltog ved Youth World Cup i Australien i 2016. Jeg har grundet studie ikke længere egen hest, men låner en hest et par gange om året til en ridetur.

I 2017 tilbragte jeg 5 måneder i Australien, hvor jeg arbejdede som groom for to hestetrænere, og samtidig fik lov at konkurrere ved de største australske shows i pleasure, hunter og showmanship. Da jeg kom hjem i sommeren 2017 blev jeg en del af DM-udvalget. Ved generalforsamlingen 2018 blev jeg valgt ind i bestyrelsen. I 2019 blev jeg valgt som formand. I 2020 blev jeg valgt som International Director. Jeg synes det er fantastisk at kunne bidrage til foreningens udvikling, og føler samtidig selv en personlig udvikling ved at deltage i foreningsarbejdet.

Rikke von Bülow
Næstformand. Medie og PR. DM-udvalg. Amateur koordinator.

Jeg fik min første pony da jeg var 6 år gammel, og ridesporten har hængt ved lige siden.

Indtil 1998 var det springning på konkurrenceplan mit hjerte bankede for, men efter en ulykke med hest mistede jeg modet og var lige ved at opgive ridningen.
Jeg var så heldig at støde ind i westernridningens “grand old lady” Conny M. Nielsen, hun introducerede mig for westernridningen, og jeg var solgt med det samme. Jeg startede med westernridning på min DV springhoppe “Lady Coco”, men efter et års tid måtte jeg eje en RIGTIG westernhest. I mange år har jeg haft Paint Horses, og først i 2015 købte jeg min første Quarter Horse: Hotrodders New Image aka Louie.

Siden min år som juniorrytter har jeg deltaget aktivt i klub/foreningsarbejde både i udvalg og bestyrelser.
I 2017 kom jeg ind i DKQHA som supplant, og siden i bestyrelsen som næstformand.
Jeg deltager også aktivt med og på DKQHA’s Amateur landshold.

Casper Kuusisto Dohn
Kasserer. DM-udvalg. Avlsleder og avsludvalg.

Hej, mit navn er Casper. Jeg bor i Hedehusene lidt uden for Roskilde. Til dagligt bruger jeg meget tid på mit arbejde som associate manager hos Novo Nordisk og på vores Quarter horse Potter, samt alt hvad den del indebærer.
Min interesse for heste startede ret sent, i forhold til mine andre kollegaer her i bestyrelsen. Tilbage i 2014 købte min moster og onkel (Annette og Poul Møller) gården Kumlegaard. Herefter startede jeg stille og roligt med at bruger mere tid på gården. Jeg have længe lavet lidt sjov med at jeg skulle prøve at ride, men det blev ikke til så meget. Men i januar 2018 (i en alder af 29 år) begyndte jeg at få ride undervisning for første gang. Jeg tror jeg havde prøvet at side i en saddel 4 – 5 gang før det i hele mit liv. Jeg blev helt solgt og det er det bedste jeg har gjort til dato.
2018 blev et år hvor det virkelig tog fart. Jeg startede med at ride i januar. I januar blev jeg også næst formand i den western klub der hedder Flat Creek Western Riders. En klub vi fik tilbage til at have minimum 30 deltagere til alle vores arrangementer. I marts tog jeg til Tyskland med min far og blev uddannet show manager og show sekretær, både i AQHA og APHA. I april måned købte jeg Potter sammen med min kone Anna. Potter er en Quarter reining horse. I maj stod jeg for alle hjælperne, samt banebygning til Kumlegaards store show Spring Celebration og i september hjalp jeg til ved Quarter DM.

I januar 2019 blev jeg valgt ind i DKQHA’s bestyrelse og det er jeg rigtig glad for. Jeg ser frem til at prøve kræfter med en landsdækkende forening.

Susanne Dal Christensen
Bestyrelsesmedlem. Avlsudvalg. 

Heste har været en del af hele mit liv. Jeg er datter af Marianne Dal og Jens Christian Christensen, tidligere ejer af JMC Quarter Horses (grundlagt 1989). Mine forældre avlede og trænet både køre- og poloheste op gennem 80erne.
I Tyskland og især i Amerika bruges der til polo, ofte American Quarter horses. Og 1989 faldt mine forældre så pladask for racen. Og lige siden har vi i familien, avlet denne fantastiske race. Jeg sætter stor ære i at jeg ”kun” har fremstillet heste, som enten er avlet af mine forældre eller mig selv. Det giver mig en stor fredsstillelse og stolthed, at kunne avle heste som kan begå sig såvel i Danmark som i udlandet. Mine favorit klasser er Halter, Showmanship at Halter, Trail og Western Horsemanship.
Jeg ejer 2 skønne quarter horses:
JMC Dee Impres Straw (15 år). Første dansk avlet hest til at opnå både en Superior titel og AQHA Champion titel. Hun er efter JMC Dee Lucky Straw, første dansk avlet europamester (Halter Stallions)
Designed to Impres (6 år) afkom af JMC Dee Impres Straw og Richly Designed. Hun klarer sig rigtig godt, og har allerede opnået 2 x ROM samt flere Champion titler.

Jeg har været medlem af DKQHA i 18 år, og blev valgt som bestyrelsessuppleant i 2019.

Julie Elisa Søby
Bestyrelsesmedlem. DM-udvalg

Jeg hedder Julie og er 24 år gammel. Jeg er bosat i Odense C, hvor jeg studerer biologi på Syddansk Universitet. 
Min interesse for heste og westernridningen stammer fra min far, som har haft heste så længe jeg kan huske. Som så mange andre, startede jeg med en allbreed – en rideskole pony, der blev omskolet til western pony. Jeg havde en del succes med hende på showbanen. Da jeg gerne ville noget mere, var det tid til at opgradere til en Quarter Horse.  I 2011 fik jeg min egen Quarter – Pocos Miss Salsa. Hun blev senere hen til avlshoppe, og hendes første afkom, er min nuværende showhest, Hot N Smart Jewel. En dobbelt registeret reining avlet hoppe.
Tilbage i efteråret 2016 til begyndelsen af 2017 tilbragte jeg 7 måneder i Østrig hos RB showhorses. Hvad angår disciplinerne, konkurrerer jeg inden for en del forskellige. Jeg syntes det er spændende, at opnå mere viden inden for de forskellige klasser, og hele tiden dygtiggøre sig, for at fremme sporten. Jeg blev valgt som bestyrelsessuppleant ved generalforsamlingen i 2019.

Jette Eskelund. Suppleant. DM-udvalg

Jeg bor i Holbæk og har været i westernsporten siden 1999, hvor jeg købte min første quarter. Et føl efter Readers Prevail, ejet af Marianne Christensen.
I 2008 købte jeg As Smart As Hickory – kaldet Charly – og han bor til daglig på Tuse Creek Ranch, hvor jeg rider og træner. Han er en lille reininghest, men jeg shower ham også i både trail og ranch riding.
Jeg har tidligere været bestyrelsesmedlem i Horn County Western Riders – HCWR – i flere år og været hjælper til adskillige stævner på Tuse Creek Ranch – også som ringsteward.
Til daglig arbejder jeg på kontor i København.
Jeg glæder mig til samarbejdet i bestyrelsen.

Zenia Wittendorff Bækby. Suppleant. DM-udvalg.
Jeg hedder Zenia, er 52 år, bor i Skive og arbejder som afdelingsleder på Brårup skole. Jeg har altid været interesseret i heste – da jeg var barn, brugte jeg al min tid på min farfars rideskole. Jeg startede med engelsk dressur. Først sent i livet blev jeg introduceret til Western ridning og Quarter horses.
I 2014 købte jeg min først Quarter hoppe Ruby. Fra den dag var jeg solgt og interessen tog fart.
I sommeren 2020 købte jeg min nuværende Quarter hingst RVF Dream CKJ – kaldet Angelo. Han er en fantastisk reiner og vi er ved at finde formen sammen. Jeg har valgt at blive en del af bestyrelsen, for at få mere viden om foreningens arbejde og give en hånd med i bestyrelsen.
Januar 2021 blev jeg valgt ind i DKQHA’s bestyrelse som suppleant, og jeg glæder mig til samarbejdet.