Mød bestyrelsen

Til daglig drives DKQHA af den frivillige bestyrelse, der tæller en formand, en næstformand, en kasserer, to menige medlemmer samt to suppleanter. Her kan du lære den nuværende bestyrelse meget bedre at kende.

Sofie Gawinski Lindholm
Formand. AQHA Director. Appointed International Representative.
Jeg hedder Sofie og er 26 år gammel. Jeg bor i Aarhus og er i øjeblikket ved at skrive mit speciale i molekylær medicin. Ved siden af studiet bruger jeg tid på løbetræning og fitness, og selvfølgelig bestyrelsesarbejdet. Desuden laver jeg en podcast, kaldet “dansk i ørerne”.
Jeg har haft med heste at gøre siden jeg var barn, men blev forelsket i westernridning ved et tilfælde, da jeg i 2014 fik halvpart på en reining-avlet quarter horse. Jeg konkurrerede som youth-rytter både til all-breed shows og til AQHA shows fra 2014-2016. Først med halvpart, dernæst med leasing-hest, og til sidst med min egen quarter, One Hot Destination, som jeg købte i foråret 2016. I 2015-2016 var jeg med på youthlandsholdet, og deltog ved Youth World Cup i Australien i 2016. Jeg har grundet studie ikke længere egen hest, men låner en hest et par gange om året til en ridetur. Jeg forventer at vende tilbage som konkurrencerytter, når jeg engang har afsluttet min uddannelse.

I 2017 tilbragte jeg 5 måneder i Australien, hvor jeg arbejdede som groom for to hestetrænere, og samtidig fik lov at konkurrere ved de største australske shows i pleasure, hunter og showmanship. Da jeg kom hjem i sommeren 2017 blev jeg en del af DKQHA’s DM-udvalg. Ved generalforsamlingen 2018 blev jeg valgt ind i bestyrelsen. I 2019 blev jeg valgt som formand. I 2020 blev jeg valgt som Appointed International Representative og repræsenterer dermed Danmark i AQHA’s International Committee. Jeg er desuden kasserer i FEQHA, og derved involveret i europæisk Quarter Horse sport og avl. Ved AQHA Convention i 2023 blev jeg tildelt de to særlige priser, President’s Award (AQHA’s årlige frivillighedspris), og AQHA Emerging Leader Award (tildeles personer under 32 år, der udmærker sig i foreningsarbejde og ledelse). Jeg synes det er fantastisk at kunne bidrage til foreningens udvikling, og føler samtidig selv en personlig udvikling ved at deltage i foreningsarbejdet. Det er enormt givende, at opleve andre have glæde af de aktiviteter og initiativer, man har bidraget til at stable på benene!

Julie Elisa Søby
Næstformand. Youth & Amateur Team Manager
Jeg hedder Julie Elisa Søby, og er bosat i Hedensted med min kæreste. Jeg er uddannet marinebiolog og arbejder til dagligt som fuldmægtig AC ved Kystdirektoratet. Jeg er vokset op med heste og westernridning, som senere blev til Quarter heste, da interessen for sporten og konkurrence voksede. Jeg har på nuværende tidspunkt en Quarter – Hot N Smart Jewel, som venter føl gennem QSP til foråret 2023, og forhåbentlig også i foråret 2024.
Jeg blev valgt ind i bestyrelsen som suppleant i 2019, og senere som bestyrelsesmedlem. I år 2022 blev jeg valgt som foreningens næstformand.

Sari Maria Lykkehøj Knudsen. Bestyrelsesmedlem og avlsleder
Mit navn er Sari, jeg bor i Endeslev på Stevns. Til dagligt arbejder jeg som VTS operatør på Storebælt, hvor vi overvåger skibstrafikken.
Jeg har været med i westernverdenen siden 1998, først med all-breed, sidenhen med Paint Horse og Quarter Horse. Jeg købte min første Quarter hoppe, Zippo Glory Bar, i 2010 med henblik på avl, men af forskellige årsager endte jeg ud med at showe hende i stedet. Det blev kickstarten til min nuværende showkarriere.

I 2014 købte jeg min nuværende showhest, en dobbelt reg. vallak, The Winner Is, som jeg har haft mange gode oplevelser og resultater med, både i ind-og udland. Han bliver hovedsageligt showet i equtation disciplinerne.
Jeg har altid haft en drøm om at avle, og den drøm blev til virkelighed i 2021, da jeg kunne tage imod mit første hjemmeavlet hoppeføl, Straight Outta Spook, som gerne skulle blive min næste showhest og avlshoppe.

I 2022 blev jeg valgt ind som en del af bestyrelsen i DKQHA, hvor jeg ser frem til at være med til at fremme avlen og sporten for American Quarter horse her i Danmark.

Connie Jørgensen. Bestyrelsesmedlem
Jeg er 55 år og bor i Randers.
Jeg er arbejder på Herberget Hjørnestenen, min fritid bruger jeg på at løbetræne, mine 2 heste og familien. Jeg har haft med heste at gøre siden jeg var barn med flere års pause i voksenlivet.

Min debut indenfor western var i 2009 i HWR, hvor jeg købte min første paint.
I 2012 købte jeg en Quarterhoppe Smooth Sugar Bagder, for mig den skønneste hest.
Vi har startet enkelte shows men jeg har vægtet clinics højt istedet, da jeg har den holdning at det skal være så godt som muligt, selvom jeg ikke er et konkurrence menneske.
I 2016 var jeg med min datter i Australien til AQHA Youth World Cup. En kæmpe oplevelse at se de unge udvikle sig både menneskeligt og ikke mindst som ryttere.
I 2021 avlede jeg mit første føl, Champagne For One efter min hoppe og The Original One.
Hun er dobbelt registreret AQHA/APHA og tilmeldt Futurity og så håber jeg på et afkom efter Its A Southern Thing i 2024, da det blev muligt efter QSP.

Emil Vincent Ancker. Kasserer.
Jeg hedder Emil og er bosat i Hedensted sammen med min kæreste, Julie. Jeg har en baggrund som uddannet civilingeniør i robotteknologi, og arbejder til dagligt som leder for en forsknings- og udviklingsenhed i en international ingeniørvirksomhed. Jeg følger meget med i sporten gennem min kæreste men deltager ikke selv aktivt i den. Hesteverdenen er ikke ny for mig, da jeg er opvokset på en landejendom med over 20 heste – derudover, ser jeg også meget frem til at få mig mit eget Quarter føl i sommeren 2023. Min funktion vil være at agere som objektiv kasserer for DKQHA.

Line Mathisen. Suppleant
Jeg hedder Line. Jeg er 52 år og bor i Vindinge, Roskilde sammen med min mand Niels. Jeg arbejder som lægesekretær på Roskilde Sygehus. Jeg har været en del af westernverdenen siden jeg købte min første westernredede paint i 2013. I 2018 var jeg  med i USA i forbindelse med at vores datter deltog i Youth World Cup, det var en stor oplevelse.
Siden da har jeg været heldig at få muligheden for at overtage Hot Chex N Cash, som var vores datters showhest, og i 2022 købte jeg et føl, Chex Out Lil Wilma, som er efter Gonna Outgun Ya. Wilma er indbetalt til futurity programmet og er dobbeltregistreret. Jeg rider mest for hyggens skyld, men rider også lidt stævner en gang imellem. Min daglige gang er på Tuse Creek Ranch, hvor jeg har haft hestene stående siden 2014.

Lise Vølund. Suppleant
Mit navn er Lise Vølund, bor i Nordsjælland og arbejder som biolog i Naturstyrelsen.
Min første Quarter købte jeg af Lemay Quarter Horses, mens jeg arbejde der i 2000-2001. MS Hickory Mac var en gudesmuk 3 års hoppe af cutting afstemning, importeret fra U.S.A. I årene 2000-2008 deltog MS Hickory Mac og jeg ved AQHA og NRHA-shows i ind- og udland, hvor vi har haft fantastiske oplevelser og gode resultater med os hjem. MS Hickory Mac fik 3 føl og døde i 2020, 23 år gammel hos mig, av.

I dag er jeg den heldige ejer af Don John Escapes BB, den skønneste reininghest, som er pensioneret fra showbanerne og primært min turhest. På matriklen har vi også min datter Lotte’s showhest Gun Surprize e. Colonels Shining Gun, som egentlig er en reininghest men klare sig fint i andre discipliner. Lotte deltager på Youth-landsholdet og var i 2023 til Youth World Cup i Texas.
Jeg er nyvalgt suppleant i bestyrelsen for DKQHA, hvor mine interesser primært omhandler fremme af Youth og AQHA’s Horseback Riding Program.