Amateur

Hvert andet år (lige årstal) afholder AQHA Euro Cup. Her har de forskellige europæiske lande mulighed for at sende deres landshold for henholdsvis Youth og Amateur. 

For Amateur landsholdet er der følgende regler:

 • Holdet består af 3 – 5 equipager og op til 2 individuelle ryttere.
 • Der skal stilles op til 3 equipager i hver diciplin. Hver hest skal dog deltage i minimum 3 dicipliner. En hest må ikke starte flere gange i samme klasse.
 • Der rides efter AQHA regelbogen, dog er klasserne ikke AQHA pointgivende.
 • Der konkureres i følgende dicipliner:
 1. Showmanship at Halter
 2. Trail
 3. Western Pleasure
 4. Hunter under Saddle
 5. Hunt Seat Equitation
 6. Western Horsemanship
 7. Reining
 8. Western Riding
 9. Ranch Riding

Deltagerne i de enkelte klasser vil optjene point baseret på deres placeringer. Efter hver klasse bliver pointene lagt sammen for at finde de forskelige landes samlede placeringer. Det land med det højeste pointtal vil være vinder af Amateur Euro Cup.

Pointene uddeles på følgende måde:

1. plads = 10 point
2. plads = 9 point
3. plads = 8 point
4. plads = 7 point
5. plads = 6 point
6. plads = 5 point
7. plads = 4 point
8. plads = 3 point
9. plads = 2 point
10. plads = 1 point

Det betyder selvfølgelig at man skal deltage i ca 4 forskellige discipliner, og derfor er det nødvendigt at finde 5 alsidige equipager. Man kan desuden risikere at møde nye udfordringer i form af en af discipliner man ikke tidligere har deltaget så meget i, da dette kan være nødvendigt for at få den bedst mulige holdsammensætning.

Økonomi: Økonomien er selvfølgelig et væsentligt punkt for interesserede, og det varierer selvfølgelig afhængigt af hvor showet bliver afholdt og hvordan økonomien ser ud i foreningen.

Hvis der kan stilles et fuldt hold (5 kvalificerede equipager), har DKQHA tidligere givet et tilskud på 10.000,- til turen. Dette beløb dækker tilmeldingsgebyr, boks mm. for holdet, så det tidligere kun har været transport og ophold der var for egen regning. Mht. ophold, har det tidligere været muligt at overnatte i telt, trailer, campingvogn eller lignende på showground, som vi kender det fra de danske shows.
Hertil kommer naturligvis et par træningssamlinger, som også vil være for egen regning.

Amateur landsholdet har tidligere haft succes mht. at indsamle sponsorater til f.eks landsholdstøj og kontanter til selve turen. Det står holdet frit for at prøve at få et tilskud til turen og det siger selvfølgelig sig selv at jo mere aktiv man er på det område, jo flere sponsorater. 

Kvalifikationskrav: Man skal selvfølgelig kunne begå sig i flere forskellige discipliner i amateur klasserne ved de danske AQHA shows, og det ses helst at man har showerfaring fra udlandet. Derudover kræver det selvfølgelig at man kan stille med egen eller lånt, registreret quarter og at man er medlem af DKQHA.

Ved spørgsmål angående Amateur Landshold, kontakt venligst Amateur@dkqha.dk