Nite Chip optaget i DQHA Hall of Fame

Den danskejede hingst Nite Chip blev lørdag d. 18 februar til DQHA Ball & Convention officielt optaget i den tyske quarter horse forening DQHA’s Hall of Fame. Nite Chip var ejet af Jens Erik og Birgit Udsen (Langstruphave Quarter Horses), og DKQHA ønsker stort tillykke med optagelsen af deres hingst Nite Chip i DQHA Hall of Fame!

DQHA Hall Of Fame
På DQHA’s hjemmeside skriver de at optagelsen i Hall of Fame er en anerkendelse til ekstraordinære heste og personligheder, som har ydet særlige tjenester for DQHA gennem årene. Nite Chip blev optaget her i år 2017 sammen med hoppen Scotch Bar Venture. 

Nite Chip
Nite Chip er født i år 2000 og er efter Zips Chocolate Chip, ud af hoppen Coosas Nite Lite. Han er avlet hos Thomas Young, Mississippi, USA. Han viste lige fra starten af succes på showbanerne, hvor han bla. vandt Tom Powers Futurity, Texas Classic og adskillige Junior Western Pleasure klasser. Ejer Jens Erik Udsen og Hubertus Jagfeld opdagede ham til AQHA World Show, hvor hingsten under rytteren Carol Metcalf red sig ind på en 12. plads i Junior Western Pleasure klassen. Kort derefter blev hingsten fløjet til Tyskland til Jagfeld Quarter Horses, hvor han fortsatte sin succes flere år frem til de store Europæiske shows. 

Masser af succes i Europa
Nite Chip har vundet adskillelige NSBA Open og Non Pro pleasure klasser og fik hurtigt sin AQHA Superior Western Pleasure Horse titel. Derudover er han 6 gange europamester i Performance klasser til FEQHA EM, og er også 6 gange International DQHA Champion til de tyske mesterskaber i Aachen. Han har også utallige Grand og Reserve Champion i Halter, samt blev hurtigt AQHA Champion Open. 

Træner Hubertus Jagfeld siger: “Er war en Garant in Pleasure, Halter, Trail und Western Riding, ein hocherfolgreicher All Around Hengst. Nite Chip war für Familie Udsen und für meine Familie immer ein Ausnahmehengst! Eine Ausnahme in seinem Charakter und Bewegungsablauf. Er gab dir immer 100 % im Showring. Wir sind sehr stolz darauf, dass Nite Chip ind die Hall of Fame aufgenommen wird!” 

Far til mange Futurity Champions
Grundet hans særlige talent blev han i 2005 optaget som DQHA Elite hingst, og han giver det særlige talent videre til sine afkom. Han er far til adskillige Futurity Champions i disciplinerne Halter, Pleasure, Longe Line & Hunter under Saddle.
Især afkommet “Invitation Tonite” efter hoppen Five Carats var på alles læber, da den unge hoppe vandt 10.000 € Western Pleasure Futurity’et. Den selvsamme hoppe vandt senere Maturity’et i Western Pleasure, samt Trail og Western Riding.
Et andet afkom, nemlig en halvsøster “Chase Me Tonite” ud af hoppen Chase The Potential gjorde det samme og vandt senere også 10.000 € Western Pleasure Futurity’et, samt International DQHA Champion titler og europamesterskabstitler.  
Siden år 2010 har afkom efter den nu DQHA SSA Gold Sires hingst Nite Chip deltaget med samlet 306 starter og vundet præmiepenge omkring 55.000 € i det tyske Futurity og Maturity. 
Blandt de succesfulde afkom kan bla. nævnes Nites Gonna Be Long, Good Rythm Tonite, Date Nite, MadeByDayBornByNite og Hes Talkin Dirty. Afkommet Only Me Tonite vandt til Q16 Maturity Hunter under Saddle klassen med Alexandra Jagfeld, og blev i Februar 2017 solgt til Danmark til Louise Salling.

Nite Chip har også vundet en sensationel Tripple, da han fra år 2007-2009 var far til Champion of Champions, der er en titel, der gives til bedste føl til de tyske mesterskabet hvert år.

Dansk succes
Også i Danmark findes meget succesfulde afkom efter Nite Chip. Her kan bla. nævnes Louise Nilssons vallak “Ros Dee N Nite”. De vandt sammen NSBA Non Pro Hunter under Saddle Futurity Champion titlen til Q14 i Aachen, samt blev dansk mester i AQHA Amateur Hunter under Saddle 2015. 

Farvel til Nite Chip
Familien Udsen og Familien Jagfeld sagde i oktober 2016 farvel til Nite Chip, da han blev lagt til hvile i en alder af 16 år.  

Hele artiklen om Nite Chip kan læses på den tyske quarter horse forening DQHA’s hjemmeside: http://www.dqha.de/dqha/aktuelles/detailansicht/article/dqha-hall-of-fame-2016-nite-chip/