Doner din hest til Youth World Cup 2020

Hvad er Youth World Cup?

Youth World Cup kan sammenlignes med hold-VM for ungdomsryttere. Her mødes ryttere fra hele verden (typisk 12-20 nationer) og konkurrerer i en bred vifte af westerndiscpliner. Der kan være op til 5 ryttere på et hold samt nogle reserveryttere. Det særlige ved Youth World Cup er at man rider på fremmede heste. Stævnet er altså afhængigt af, at andre folk har doneret deres quarter horses til konkurrencen. Hvert hold får tildelt 5 allround-heste, samt 1-2 heste til reining og cutting. Rytterne har et par dage til at lære deres heste at kende og deltage i clinics, hvorefter de skal konkurrere imod andre youthryttere. Det er som sagt en holdkonkurrence, og efter stævnet bliver der kåret en samlet guld-, sølv og bronzevinder. Det er meget prestigefyldt at deltage, og youth-rytterne får virkeligt en oplevelse for livet!

Danmark har deltaget siden år 2000. Rigtig mange ryttere der igennem tiderne har deltaget i Youth World Cup på Danmarks vegne, har haft stor betydning for foreningen efterfølgende: mange konkurrerer fortsat på quarter horses, og rigtig mange bestyrelsesmedlemmer og andre frivillige i foreningen har været involveret i Youth World Cup. 

Hvor og hvornår?

Youth World Cup 2020 afholdes den 3.-12. juli 2020. Det forventes dog at hestene skal ankomme allerede 29. eller 30. juni. Cutting- og reiningheste skal kun være der i en kortere periode. YWC afholdes i Holland, på følgende adresse: Equestrian Centre De Peelbergen, Travers 5, 5976 PL Kronenberg, Netherlands. Her konkurreres i reining og all-round disciplinerne. Cutting-konkurrencen og cutting-clinics afholdes i Tyskland hos Döring Quarter Horses. 

Hvilke heste kan bruges?

Alle registrerede quarter horses kan bruges. Man kan donere sin hest til en af tre kategorier: 
1) Allround-kategorien: Her kan hesten konkurrere i følgende discpliner: Ranch Riding, showmanship, trail, horsemanship, hunter under saddle og hunt seat equitation. Du kan som hesteejer frit vælge om der er nogle discipliner, din hest ikke må deltage i. Du kan også vælge at lade det være op til holdet, hvilke discipliner de vil bruge din hest i. Din hest skal være til stævnet omkring 14 dage. 

2) Reining-kategorien: Her vil din hest kun blive showet to gange i reining. Desuden vil den deltage i reining-clinics med de ryttere, der har trukket den. Den skal kun være til stævnet i et par dage. 

3) Cutting-kategorien: Her vil din hest kun blive showet to gange i cutting. Desuden vil den deltage i reining-clinics med de ryttere, der har trukket den. Den skal kun være til stævnet i et par dage. 

Youth World Cup har brug for heste i alle aldre og uddannelsesniveauer – en sød og rar 4 års kan fx være mere egnet til konkurrencen end en top-uddannet 10-årig, der til gengæld har et svært sind. Youth World Cup sætter stor pris på alle donerede heste!

Hestevelfærd

God hestevelfærd er enormt vigtigt for arrangørerne bag Youth World Cup! Derfor vil der konstant være stewards, der overvåger opvarmningen. Som hesteejer har du konstant adgang til stalde og opvarmningsfaciliteter, så du kan følge med i at din hest har det godt. Hvis du observerer uacceptabel håndtering af din hest, kan du til hver en tid trække donationen af din hest tilbage. I dette tilfælde vil holdet ikke få stillet en anden hest til rådighed. Du er på den måde sikret, at din hest bliver godt behandlet. Dette er dog kun tænkte scenarier – børnene er taknemmelige over de donerede heste og knytter sig ofte hurtigt til dem. 
Desuden har DKQHA’s formand meldt sig som frivillig, og vil være til stede under hele stævnet – hun kan sende masser af billeder og opdateringer vedrørende din hest, hvis du ikke selv har mulighed for at være der 🙂

Økonomi

Der er forskellige økonomiske løsninger, hvis du donerer din hest til Youth World Cup. Du kan vælge at få betalt transporten af din hest frem- og tilbage fra stævnepladsen. Du kan selv transportere din hest, eller YWC kan sørge for en transportløsning. YWC har en aftale med Höveler hestefoder, hvor din hest gratis kan blive fodret med forskellige typer af foder og tilskud. Du kan også sende dit eget foder med hesten. Ligeledes stiller Youth World Cup hø og wrap til rådighed for hesten.

Udstyr

Det er mest optimalt at du sender udstyr med hesten derned. Men hvis hesten fx ikke har udstyr til hunter, stiller YWC ekstra udstyr til rådighed. Du kan ligeledes vælge at donere ekstra udstyr til showet, som YWC vil låne under stævnet. Det kan fx være hvis du har en ekstra sadel. 

Hvad får jeg og min hest ud af det?

Den primære årsag til at donere sin hest til dette stævne, er muligheden for at gøre noget godt for sporten og for youth-ryttere i hele verden. Mange danske westernryttere har været involveret i YWC og det danske youthlandshold, enten som rytter, forældre, sponsor, frivillig eller træner.

Derudover er det en fantastisk mulighed for at få din hest showet internationalt – helt gratis! De fleste af holdene er europæiske, hvilket betyder at du får en enestående chance for at vise din salgshest frem til hele Europa. Her er tale om de allerbedste youth-ryttere fra hele verden, og det er virkeligt gode muligheder for at din hest kan blive redet af utroligt dygtige ryttere, oh blive undervist af Europas bedste trænere. 

Hvordan donerer jeg så min hest og finder mere information?

Du kan læse meget mere om stævnet her: http://ywc2020.com/. Under “forms” kan du finde de papirer du skal udfylde. Hjemmesiden indeholder desuden mange andre relevante informationer. Du er også velkommen til at kontakte Sofie Lindholm på formand@dkqha.dk eller tlf. 31959096, hvis du har yderligere spørgsmål eller brug for hjælp. 

Der er hårdt brug for din hjælp! På figuren herunder kan du se, hvor mange heste der stadig mangler pr. 1/11-2019.