AQHA European Summit 2020

30 januar – 2. Februar, Rom, Italien.
AQHA Summit afholdes hvert andet år i hver af regionerne(districts) som alle affiliates under AQHA er delt op i. Danmark hører selvfølgelig under Europa, og alle europœiske affiliates var inviteret til AQHA European Summit 2020 i Rom i Italien.

Summit afholdes hvert andet år og er en mulighed for at vœre samlet med andre affiliates og tale med reprœsentanter fra AQHA om forskellige områder og diskutere indholdet af relevante emner. European Summit var organiseret af AQHA og AIQH(den italienske affiliate) og selveste AQHA president Mr. Stan Weaver var tilstede hele weekenden og han benyttede lejligheden til at pointere betydningen af vores gensidige forhold og vores fœlles kœrlighed til The American Quarter Horse.

Programmet startede med velkomst reception torsdag aften og forsatte med showmanagement dag fredag, business dag lørdag og FEQHA møde søndag.

AQHA Senior Director of judges Patti Carter og AQHA Director of Competition Administration Melinda Ackley underviste fredag om forskellige emner vedrørende showmanagement, bl.a. show marketing og publicity, judges program og show results.

Lørdag ledte Sierra Kane emner vedrørende AQHA programming og kom med opdateringer og resultater af diverse nedsatte taskforces.
Chief International Officer Dr. Anna Morrison kom med information vedrørende situationen om Studbook of Origin efter at reprœsentanter fra AQHA, DQHA, FEQHA samt de Bayernske myndigheder var samlet til et fœlles møde i EU Parlamentet i Bruxelles. Herefter var der Skype møde med opdateringer fra show Department med AQHA Chief Show Officer Justin Billings.  Dagen sluttede med Skype møde med AHQA Director of Member Experience Tiffani Carter, og AQHA Manager of Member Experience Chelcei Butler.

Til FEQHA møde søndag bød FEQHA president Mr. Andrew Dren velkommen og prœsenterede budgettet for 2020 og regnskab for 2019. Herefter havde AQHA Judge og Showmanager Micky Kayser fra Tyskland prœsentation af FEQHA Europamesterskaberne. FEQHA EM oplevede en samlet øgning af starter på 1,15% hvilket dœkker andre ens tendenser i Europa med stagnerende eller faldene deltager til shows. Dog var der en øgning i Open L1 klasser på hele 37%, Open 15,86% og et fald i Amateur klasser med -6,99% og i Youth – 9,29%.
De største klasser til EM var Open L1 Trail med 36 deltagere og Amateur trail med 25 deltagere. Desuden var der meget god tilslutning til Kumlegaard Young Horse Cup klasserne med 20 deltagere i Longeline og in hand Trail.
Tyskland løb med hele 101 medaljer, Østrig 14, Schweiz 13, Italien 9 og Danmark med 8 hvilket lagde Danmark på en 5. Plads ud af 11 lande i forhold til det samlede antal medaljer.
Brugen af Ipads med programmet Horseshowtracker til at sende direkte showresultater var en stor succes. I forhold til PR var den 18. August dagen med flest views på showets Facebook side med 11,625 views og showets hjemmeside blev under showet brugt 9300 gange med 80,000 views.
Datoerne for FEQHA European Championship 2020 er den 7. Til 16. August i Kreuth, Tyskland.

Prœsentation af planerne for Youth World Cup 2020 var desvœrre nedtrykkende da arrangørerne mangler 40.000 Euros for at kunne afholde showet samtidig med der forsat mangles sponsorheste til youth rytterne. Der er derfor sat en indsamling i gang, og du kan via www.ywc2020.com donere penge beløb og hest til showet og samtidig følge med i indsamlingen. Showet bliver desvœrre aflyst hvis der ikke findes penge til udgifterne.

FEHQA mødet blev afsluttet med nedsœttelse af en taskforce for FEQHA Euro Cup for at arbejde videre på de forskellige elementer i Cup’en lige fra form til afholdelse, og med et større fokus på formidlingen af relationer på tvœrs af landene. Taskforcen består af medlemmer fra Polen, Tyskland, Frankrig, UK, Holland og Danmark.
Frankrig meldte sig på banen til af afholde Euro Cup 2021 i Le Pin udenfor Paris, Frankrig.

Nœste møde i FEQHA er den 9. August 2020 i Kreuth.

International Director for DKQHA,
Anders Rosenberg