Rytterprofiler

DKQHA Youth Team 2023 består af 5 ryttere, 1 reserve, 1 landstræner og 1 manager. Du kan blive klogere på hele teamet herunder. Følg holdet på de sociale medier: Facebook (link), instagram (@teamdenmark_youth)

Oskar Krog – rytter
Hej, mit navn er Oskar Krog. Jeg er 14 år gammel og bor i Silkeborg. Jeg har altid været vild med dyr og så en serie på Netflix om heste og tænkte, at det ville jeg også gerne prøve. Så jeg overtalte mine forældre og startede således med at ride for 3 år siden. 
Det var helt tilfældigt og meget heldigt, at jeg startede med at ride hos McCabes i Brædstrup. Jeg vidste ikke, at der var noget, som hed westernridning – men allerede efter min første ridetur blev jeg forelsket i westernridning. Efter ca. 1/2 år fik jeg min egen hest. Det er en 11 års quarterhoppe, som hedder Star Peppy On Stage, men hun bliver kaldt Roxie til daglig. Hun har været den bedste lærehest og vi har allerede haft mange fantastiske oplevelser og placeringer sammen. Min favoritdisciplin er Reining – jeg elsker, at der både er teknik og fart blandet sammen og man kan få det til at se så elegant ud.
Det jeg glæder mig mest til ved Youth World Cup er at opleve fællesskabet, at repræsentere Danmark og at  få en oplevelse for livet!

Melanie Toft Gerdes-Hansen – rytter
Jeg hedder Melanie Toft Gerdes-Hansen, jeg er 14 år gammel og bor i Tuse på Sjælland. Begge mine forældre er hestetrænere, så jeg blev født ind i sporten og har redet hele mit liv. Lige nu har jeg 2 American Quarter Horse hoppe, Snap A Pine som jeg rider allround på og CMP Holly Gun N Cee, som jeg rider reining på. Mine yndlingsdiscipliner er reining, trail og ranch ridning. Det jeg glæder mig mest til ved World Cup er, at lære så mange nye Youth-ryttere, som deler den samme passion som mig, at kende. Og så glæder jeg mig også mega meget til selve stævnet, og udfordringen med den hårde konkurrence, og så selfølgelig til at prøve at ride de fantastiske heste, der er derovre.

Lotte Vølund Hennings – rytter
Jeg hedder Lotte Vølund Hennings. Jeg er 13 år gammel og jeg bor i Nordsjælland. Jeg er vokset op med western og quarter horses. Jeg startede med at ride da jeg var 4 år gammel. Vi har Don John Escapes BB og Gun Suprize, 2 amerikanske quarter horse vallakker. Mine ynglingsdiscipliner er ranch riding, showmanship, hunter og trail. Det jeg glæder mig mest til ved Youth World Cup er, at lære en helt masse nye mennesker at kende med samme interesse, og ride en masse heste.

Fie Lindegaard Fokdal – rytter
Hej, jeg hedder Fie Lindegaard Fokdal. Jeg bor i Svendborg med mine forældre og min lillesøster. Vi bor på en lille gård med vores fem heste og to katte. Jeg er 16 år gammel og går i 9 klasse, så der er ikke så lang tid til jeg er færdig med folkeskolen. Efter en normal skoledag tager jeg hjem og rider mine to heste. KD Spook N Spirit som er 15 år, og er en American Paint Horse. Og så har jeg min Quarter Horse, MS Dunit By Wave, som er 5 år. Lige siden jeg var helt lille har jeg altid godt kunne lide dyr, og især heste. Min første pony fik jeg til min barnedåb, og da jeg var 9 år begyndte jeg at showe med min pony, Tøsen. Jeg er en person som lytter til andre, hjælper andre. Jeg er følsom, men også den sjove, der tager initiativ og laver skøre ting. Jeg tror jeg glæder mig allermest til at komme over og mærke stemningen under selve showet til Youth World Cup 2023, og se noget virkelig god ridning. Min yndlingsdisciplin er nok mest reining, da jeg har to reinere selv.

Agnete Grønlund Børgesen – rytter
Hej, jeg hedder Agnete Grønlund Børgesen, jeg er 16 år gammel og bor mellem Aarhus og Silkeborg. Jeg startede med at ride western på min nu værende Quarter vallak A Smart Jewel aka Snapper, som jeg har haft siden føl. Da jeg var mindre var jeg mest til reining, men må indrømme at det er Snapper ikke den bedste til så er begyndt at interessere mig mere for horsemanship og showmanship, som han egner sig bedre til. Jeg ser helt vildt frem til YWC og få en masse gode fed oplevelser og ny læring med der fra.

Alfrida Grønlund Børgesen – reserve
Hej, mit navn er Alfrida og jeg er 13 år gammel. Jeg bor på en gård lige uden for Silkeborg, og har altid elsket det. Jeg har redet hele mig liv, og for cirka 4 år siden købte vi en gammel Welsh Cob, som skulle lære mig lidt om western. Min søster har nemlig en westernhest. Han hedder Athos og bliver 25 i år. Vores anden hest er en Quarter, som vi kalder Fritz. Ham bruger jeg mest til hunter og showmanship. Min yndlingsdisciplin er hunter, da jeg synes det er en fed disciplin. Jeg glæder mig til Youth World Cup fordi jeg skal afsted med nogle skønne mennesker, og det bliver en fed og vild oplevelse. Og så skal jeg være sammen med en masse heste, hvilket jeg elsker.

Julie Elisa Søby – team manager

Jeg hedder Julie Elisa Søby, og er bosat i Hedensted med min kæreste. Jeg er uddannet marinebiolog og arbejder til dagligt som fuldmægtig AC ved Kystdirektoratet.
Jeg var selv en del af sporten som ungdomsrytter, og håber på at kunne fremme interessen for hesten og sporten, samt bidrage til et godt fællesskab for ungdomsrytterne, gennem mit arbejde som manager for holdet. Jeg glæder mig til en masse gode oplevelser med holdet, og ikke mindst vores tur til USA, hvor de skal konkurrere til Youth World Cup.
Ved siden af min post som Youth Team Manager, sidder jeg også som næstformand i DKQHA.