Youth World Cup 2020

Youth World Cup skulle have været afholdt den 3.-12. juli 2020 i Holland. Desværre er dette års YWC blevet aflyst grundet COVID-19.

Officielle nyheder og informationer fra AQHA Youth World Cup findes her: http://www.ywc2020.com/

Hvad er Youth World Cup?

AQHA Youth World Cup er en international holdkonkurrende for youthryttere, der afholdes hver 2. år. Siden det første YWC i 1978 har det været afholdt i Australien, Canada, USA, Tyskland og Italien. Det afholdes skiftevis i USA og skiftevis et andet land. Til Youth World Cup mødes hold bestående af 5 ryttere og maks 5 reserveryttere til 10 dages konkurrence. Her får rytterne stillet fremmede american quarter horses til rådighed af venlige hesteejere. Rytterne har i samarbejde med deres træner og dygtige internationale Clinicians et par dage til at lære hestene at kende, før selve showet begynder. Rytterne konkurrerer i 8 forskellige discipliner – cutting, reining, showmanship at halter, hunter under saddle, hunt seat equitation, western horsemanship, trail og ranch riding. I hver disciplin må hvert land stille med 1-3 deltagere. Alle discipliner konkurreres i 2 gange – hhv. til Show A og Show B. Til slut lægges pointene sammen for rytterne fra hver enkelt nation, og vinderne af Youth World Cup kåres. Ligeledes kåres stævnets mest vindende hest og stævnet mest vindene ryttere i de respektive discipliner. 

Danmark har deltaget i Youth World Cup siden 2000. 

Hvem kan deltage på landsholdet?

Alle medlemmer af DKQHA, der er født i 2001 eller senere kan deltage. Det kræver at man selv, eller ens nærmeste familie, ejer eller leaser en amerikansk quarter hest. For at blive udtaget til det endelige landshold, skal man leve op til reglerne og kvalifikationskravene i regelsættet, der kan læses under “retningslinjer”. Man kan både tilmelde sig bruttotruppen hvis man gerne vil udtages til Youth World Cup, men man kan også være med hvis man er ny i sporten, og gerne vil snuse mere til elitesport i AQHA.