DKQHA Youth Camp

DKQHA afholde den 16.-18. august deres nye koncept: Youth Camp. Det er en 3-dages ridelejr, hvor børn og unge under 18 år kan skabe et netværk i westernsporten, samtidig med at de modtager super kvalificeret rideundervisning.

Dette års camp

I år blev DKQHA Youth Camp afholdt for første gang. Tidligere har DKQHA givet økonomisk støtte til selvstændige youth camps, men da disse ikke længere bliver afholdt, besluttede DKQHA at fortsætte det gode initiativ på egen hånd. 
Youth Camp løb af stablen den 16.-18. august, og blev afholdt hos Jonna McCabe i Brædstrup. Der var tilmeldt 12 børn i alderen 10-17 år, hvoraf 10 medbragte egne heste, mens to lånte westernheste af Jonna. 
De to trænere var Jonna McCabe og  Dora Gocze. DKQHA var repræsenteret af formand og youth-koordinator, Sofie Lindholm og bestyrelsesmedlem Rikke Weis. Desuden var der flere frivillige hjælpere i løbet af weekenden. 

Fredag

Fredag var der ankomst mellem 15 og 18. Da alle ryttere og deres heste var kommet godt på plads, startede vi med en navnerunde og lidt ryste-sammen-lege. Nogle af pigerne kendte hinanden, men de fleste havde ikke mødt hinanden før. Herefter blev der serveret svensk pølseret. Jonnas mor var kok hele weekenden, og sørgede for at ingen gik sultne i seng! Efter aftensmaden blev alle heste sadlet op, og vi trænede trail i ridehallen. Børnene fik mulighed for at træne alle de klassiske trail-forhindringer: Låge, trav-bomme, turn i boks, bakke L og ride slalom. Vi havde forventet et forfærdeligt vejr hele weekenden, men denne fredag aften var det faktisk dejligt vindstille og tørvejr! Vi tændte derfor op i bålet og ristede skumfiduser, til vi alle var ved at revne af mæthed!

Lørdag

Lørdag sov vi længe – morgenmaden blev serveret klokken 9. Rytterne blev fordelt på hold á 2 og 2, og hele formiddagen og eftermiddagen gik med undervisning i ridehallen. Her fik rytterne mulighed for at afprøve alle discipliner, og der blev trænet reining-øvelser, mere trail, grundridning og det gode seat. Efter aftensmaden var der lidt “fri leg”, hvor børnene hyggede med at springe over hjemmelavede springbaner i ridehallen. To af pigerne og deres ponyer “Rietta” og “Ricky” dystede i striglekonkurrence. Vi lavede en kroket-stafet, og der blev ikke sparet på slik og snacks.

Søndag

Søndag morgen startede vi lidt tidligere. Efter morgenmaden gav Jonna og Dora lidt teoriundervisning, hvor de forklarede om de mange spændende westerndiscipliner, der findes. Bagefter gik de over i Jonnas butik, McCabes Rideudstyr, og kiggede på hvilket udstyr der passer godt til de forskellige discipliner. Denne formdidag stod i showmanshippens tegn – alle pigerne tog deres heste med over i ridehallen i grime. Dora gav en grundig introduktion til showmanship-disciplinen, mens Sofie demonstrerede diverse øvelser med “Shirley Spook”. Herefter fik alle piger mulighed for at træne de enkelte manøvre. Til sidst fik de mulighed for at gennemføre et helt pattern. Desuden blev der tid til lidt ekstra sjov og ballade – lidt hestefræs uden sadel.

DKQHA siger tusind tak for en fantastisk weekend! 
Herunder ses flere billeder fra youth campen 2019

Feedback fra en meget glad deltager.