Nyt fra DKQHA’s avlsudvalg – sommer 2017

Så er der nyt fra DKQHA’s Avlsudvalg:

Mandag den 29. maj afholdt DKQHA udvalget for avlspolitik et møde i Billund med repræsentanter fra den tyske Quarter Horse forening DQHA omkring avl og kåring af Quarter Horses. Dette var det første skridt imod godkendelse af DKQHA som avlsforening i Danmark i henhold til den plan, som Poul Haukrog Møller fremlagde på generalforsamlingen 2017. Under mødet introducerede den tyske avlsformand Markus Rensing og avlsleder Sandra Kuhnke deres system til evaluering af heste. Dette kaldes for “Linear Description” og giver hesten karakter for 57 fysiske egenskaber. Desuden fremlagde de opbygningen af deres avlsregister. Planen er at fortsætte dialogen med DQHA i fremtiden for at hjælpe hinanden frem indenfor avl og genetik. Fra DKQHA var det Poul Haukrog Møller, Marianne Dal og Anja Pen, som deltog i mødet, hvor de næste skridt frem mod godkendelse af DKQHA som avlsforening blev planlagt. Udover de nævnte er også formand Thomas Jørgensen medlem af udvalget.

(Fra venstre: Anja Pen, Poul Møller, Marianne Dal, Marcus Rensing & Sandra Kuhnke)