FEQHA EM 2023

Europamesterskaberne for Quarter Horses – 2023

Den 4.-13. august afholdes Europamesterskaberne for Quarter Horses i Kreuth, Tyskland. Stævnet har deltagere fra de fleste europæiske lande, også Danmark, og der konkurreres i en bred vifte af westerndiscipliner og særlige events. Der er 335 heste tilmeldt EM i år, og de fordeler sig på mere end 1500 starter i L1-klasser og go-rounds (efterfulgt af starterne i finalerne). Der er flere nyheder ved stævnet i år. Bl.a. er working ranch rail nu inkluderet, ligesom der afholdes en pleasure versatility challenge. Endnu engang er Kumlegaard Young Horse Cup for 2- og 3-årige heste yderst populær, og har 50% flere deltagere sammenlignet med 2022. Der afholdes NSBA futurity-klasser, med 19.000€ i pengepræmier. Stævnet har 4 dommere, 2 europæiske og 2 amerikanske dommere.

FEQHA-møde

DKQHA’s formand tog rejsen til det sydtyske, og tilbragte den første weekend af EM på stævnepladsen. Sofie er desuden kasserer i FEQHA, der arrangerer EM, og var også til stede i kraft af den rolle. Sofie brugte anledningen til at heppe på de danske deltagere, og brugte derudover tiden med de andre europæiske affiliate-formænd. AQHA’s vicepræsident, Jim Hunt, og hans kone, Joni Hunt, var desuden til stede, og Sofie spiste middag med vicepræsidentparret lørdag aften, hvor der var gode muligheder for at diskutere europæiske og danske udfordringer forbundet med racen, sporten og AQHA.

Søndag den 6. august blev der, traditionen tro, afholdt FEQHA-møde. Her mødes repræsentanter fra alle europæiske affiliates og diskuterer forskellige emner. AQHA Vice President, Jim Hunt deltog naturligvis også på mødet, ligesom AQHA Director of International Activities, Tate Eck, var med på en telefonforbindelse. På mødet blev der bl.a. givet feedback på EM, FEQHA Euro Cup 2024 blev drøftet, FEQHA’s præsident gav en status på aktiviteter siden sidste møde, og AQHA gav en præsentation om Horseback Riding program, samt særlige internationale initiativer.  

Danske deltagere og resultater

Flere danske heste og ryttere er til start ved EM. Det drejer sig om, Natasha Møller, Sabrina Ellesø Danielsen og Rikke Benjaminsen, og hestene Spooks Black Satin, You Rock My World, InvitedByBillyTheKid, Surpricingly Good, Xtreme Asset og Coolest Krymsun Yet. De har alle repræsenteret Danmark på fineste vis!

Udvalgte resultater

Coolest Krymsun Yet & Natasha Møller
Trail Open L1 (44 starter), 9. plads.
NSBA Trail Open (18 starter) – 11. plads

Spooks Black Satin & Natasha Møller (ejet af Martin Wagner)
Junior Ranch Riding Open (7 starter) – 6. plads

Xtreme Asset & Natasha Møller (ejet af Indiya Savehearrt)
Western Riding Open L1 (30 starter), 8. Plads

Surpricingly Good & Sabrina Ellesø/Natasha Møller

You Rock My World & Liz Stors/Keith Long
Stallions performance halter Open (5 starter) – SØLV – RESERVE EUROPEAN CHAMPION
Senior western pleasure (15 starter) – 5. plads

InvitedByBillyTheKid & Liz Stors/Keith Long
Stallions three and over Open (4 starter) – GULD – EUROPEAN CHAMPION
NSBA Hunter u Saddle Futurity Open (12 starter) – 5. plads
Junior Hunter u Saddle Open (15 starter) – SØLV – RESERVE EUROPEAN CHAMPION
Western Pleasure 4 & 5 year old horses Open (15 starter) – 6. plads
Junior western pleasure Open (18 starter) – 7. plads