Bluehills og Kumlegaarden indgår spændende samarbejde

Kumlegård QH og Blue Hills Horses har netop offentliggjort et spændende samarbejde. I 2019 er de fælles om at afholde et mindre allbreed show i Jylland, samt et kæmpe fælles “Spring Celebration” show på Sjælland.

To succesfulde shows

Blue Hills Horses har siden 2016 afholdt “Blue Hills Ride Together”-shows. Det populære koncept bringer quarters og paints sammen under samme tag. Stævnerne har budt på både AQHA, APHA og NSBA-klasser, bedømt af 2 dommere. Stævnerne er blevet afholdt på Bluehills Horses nær Brande. Det var første gang i flere år, at der blev arrangeret stævner, der havde som direkte mål at bringe forbundene tættere på hinanden. 

Kumlegaard QH’s startede deres nye initiativ “Spring Celebration Show” i 2018, hvor der både hvor udbudt AQHA, APHA, NSBA, NRHA.dk og Allbreed klasser, samt mere end 25.000 DKK added money. Stævnet havde mere over 70 tilmeldinger og var en stor succes.  

De to shows har således været fælles om visionen om et stort show, hvor westernsporten mødes på tværs af racer og forbund.

5 forskellige forbund mødes

Til Spring Celebration 2019 mødes hele 5 forskellige forbund. 

AQHA – Klasser for registrerede American Quarter Horses. 

APHA – Klasser for registrerede American Paint Horses

NSBA – Et forbund, der er åbent for alle “western-type racer” – herunder quarter horses, paint horses og appaloosa’er. Her udbydes en vifte af forskellige allround-discipliner, bl.a. western pleasure, trail, hunter under saddle, longe line og trail in hand. Her konkurreres ikke om point, men om penge.

NRHA.dk – Den danske reiningforening. Klasser for alle med en gyldig NRHA.dk registration – og åben for ALLE racer. Her konkurreres ikke om point, men om penge.

NRHA.com – Den amerikanske reiningforening. Klasser for alle med en gyldig NRHA.com registration – og åben for ALLE racer. Her konkurreres ikke om point, men om penge. NRHA.com klasserne er særligt spændende næste år, hvor mange danske ryttere forsøger at kvalificere sig til reining EM, der afholdes i Danmark i 2019 og 2020. 

Desuden udbydes der Allbreed-klasser i mange forskellige discipliner. Allbreed hører ikke til et bestemt forbund, men er åben for alle racer. 

Med dette brede udvalg af forbund, er der virkeligt noget for alle ryttere og heste. 

Spring Celebration 2019 og Ride Together Allbreed Show

Det nye samarbejde byder på to spændende shows i 2019. Den 20. april afholdes “Ride Together Allbreed Show” på Bluehills, nær Brande. Det bliver et 1-dommer stævne, hvor der kun udbydes allbreed-klasser. Der rides de samme patterns, som til Spring Celebration, så der er rig mulighed for at teste programmerne. Ligeledes er det en oplagt mulighed for at nye ryttere kan snuse lidt til westernsporten. 

14 dage senere løber “Spring Celebration” af stablen, den 2.-5. maj på Kumlegården ved Roskilde. Showet bygger videre på hhv. Bluehills og Kumlegårds principper, og med hele 5 forskellige forbund repræsenteret, er der givet de bedste muligheder for at samle hele den danske westernsport til et brag af en weekend!

(Foto: John Jensen, www.taselvfoto.dk)

DKQHA ser frem til dette spændende arrangement, og ønsker Blue Hills Horses og Kumlegaard QH god vind med planlægningen.