Nyt fra avlsudvalget – sommer 2019

DKQHA’s avlsudvalg har i nogle år nu arbejdet på at lave en avlspolitik. Denne avlspolitik blev enstemmigt godkendt på generalforsamlingen januar 2019. Avlsudvalget har udført et stort stykke arbejde og brugt rigtig mange timer på at få gjort politikken færdig.

Landsudvalget for heste

Når man som forening har en avlspolitik, så kan man blive optaget i landsudvalget for heste. De afholder møder to gange årligt og skulle her i starten af juni bestemme om DKQHA måtte få en plads i deres udvalg. Der var på mødet ingen tvivl og vi er nu som forening tilknyttet udvalget. De roste vores nye avlspolitik til skyerne og fortalte at de sjældent har set så flot et stykke arbejde.

Man bliver først tilknyttet udvalget. Det vil sige at vi er med til møderne og vil blive hørt når der drøftes diverse sager, men vi har ikke stemmeret endnu. Vi skal som forening først vise at vi kan leve op til vores avlspolitik, hen over de næste par år. Vi skal afholde avlsskuer, føre avls bog, registrere nye føl hvert år og udleve alt det man som avlsforening bør. Når vi kan vise et stabilt arbejde, så bliver vi optaget som fuldgyldigt medlem af landsudvalget for heste.

Fødevarestyrelsen og danske pas

Næste skridt er nu at få DKQHA godkendt af fødevarestyrelsen til at have ansvaret for racen American Quarter Horse i Danmark. Ansøgningen vil blive sendt afsted snarest muligt og vi forventer at have en afgørelse i løbet af efteråret. Både landsudvalget for heste og SEGES* ser ingen problemer i at blive godkendt, så vi glæder os meget til at se resultatet. Når vi er godkendt, så kan vi udstede danske, rødbedefarvede pas vil American Quarter heste igen.
*forklaring, SEGES er dem der kommer til at stå for vores avlsbog og udstedelse af pas. De leverer derudover konsulent- og rådgivningsydelser indenfor landbrug.

Avlsskue

En anden ting som vi er ret begejstrede for, er vores nært kommende avlsskue. Den 27. og 28. juli 2019 afholder DKQHA deres første avlsskue nogensinde. Det bliver rigtig spændende. Til dette får vi hjælp af DQHA der har flere års erfaring med dette. Der vil komme to uddannede dommere fra Tyskland og de medbringer både det system og udstyr, som de selv bruger hos dem. Vi er rigtig glade for dette, da Tyskland som sagt har flere års erfaring med avlsskuer, men også fordi Tyskland avler langt flere American Quarter horses end vi gør her i Danmark.

Det er ikke bare hvem som helst der kommer som dommere. Vi er glade for at kunne fortælle at Markus Rensing og Britta Schielke kommer og dømmer vores skue. Markus er den øverste ansvarlige for avl i DQHA og Britta er DQHA’s avlsleder. Vi forventer derfor at lære rigtig meget af disse to meget dygtige kræfter.

Inden for kort tid vil der komme en del mere info ud omkring skuet. Her vil man kunne se de praktiske detaljer, priser og lignende.

AKTION Vi vil meget gerne afholde skuet på Sjælland den ene dag og i Jylland den anden dag. Vi har derfor brug for at høre fra jer. Vi ved allerede at vi uden problemer kan fylde en hel dag ud på Sjælland, men vi vil gerne høre hvor mange fra Jylland der vil være interesseret i at få deres føl og heste vurderet. I må meget gerne tage fat i Casper Dohn for mere information omkring dette, samt en snak omkring eventuel lokation. Skriv til Casper på kasserer@dkqha.dk.

Til sidst, men ikke mindst, så skylder vi avlsudvalget en kæmpe tak for deres arbejde. Uden dem så var dette aldrig blevet til noget. Vi håber at i fortsat vil være med til at udvikle arbejdet med DKQHA som en aktiv avlsforening. Vi ved at det har kostet mange timer, samt hårdt arbejde og det værdsætter vi som bestyrelse meget højt.