Nyt fra det internationale – FEQHA sommermøde

Sidste uge deltog vores International Director, Anders Rosenberg, i det årlige FEQHA sommermøde. Anders har skrevet et referat fra mødet, hvor det belyses hvad der rører sig i Europa for tiden.

FEQHA sommermøde, d. 11. August 2019.
Kreuth, Tyskland

Mødet startede med godkendelse af en mindre praktisk ændring af vedtægterne ift. tidsmæssig indkaldelse af dagsorden og budgetgodkendelse. Herefter godkendelse af regnskab og budget.

Dernæst præsentation og oplæg om ECQH (Europamesterskaberne for Quarter Horses) af showmanager Micky Kaiser, som fortalte om ideen om træplader til hver affiliate, sådan at der kom mere blikfang på de forskellige lande ud fra et ønske om at belyse at det er et fælles EM, men også inddrage de forskellige affiliates. Det var dog langt fra de fleste lande der benyttede sig af muligheden. (Danmark benyttede sig af muligheden, se nedenstående billede, red.) Micky forsatte omkring deltagelse, statistik og antal af entries. Da der tydeligt er flere deltagere ved et 5 dommers show i forhold til et med 4 dommere, vil showmanagement forsætte med fem dommere. Desuden med øget fokus på select-ryttere (ryttere over 50, red.), da man mener der ligger et potentiale man kan udnytte bedre. Desuden har man forsøgt sig med Young Horse Cup, sponsoreret af Kumlegaard, som generelt havde flot tilslutning i klasserne, også set i lyset af at det var første gang klasserne blev udbudt. Young Horse Cup bidrager også positivt for mulighederne for at showe ungheste, da man generelt ser en udvikling i Europa, om at hestene showes i rideklasser i en senere alder end før set. Micky afsluttede med at pointere behovet for nationalt medlemskab hos den respektive affiliate, for at kunne blive udnævnt Europamester og hvordan vi kan få sat det bedre i system, i forhold til forinden at tjekke hvem der er medlem i deres respektive land, og hvem der ikke er.

Præsidenten for den hollandske affiliate, Lilian Coppens, præsenterede en beretning om Euro Cup 2019, som alt i alt løb godt af stablen. Der blev snakket meget positivt om Danmarks bidrag til indmarchen, hvor Tyskland vandt tie imellem de to. Så blev der snakket generelt om elementerne i Euro Cup, hvor man snakkede om øget fokus på sociale relationer på tværs af landene, samt at muligvis droppe det almindelige AQHA show om fredagen, da det generelt pressede programmet og showteamet meget. I stedet kunne man afholde sociale arrangementer, ”ride the pattern”-clinics, paid warm up, osv.

Herefter introduktion af Dr. Scott Myers, som sidder i Executive board hos AQHA, hvilket betyder at han i fremtiden bliver præsident for AQHA.

International Chief fra AQHA, Anna Morrison, fortalte at der forsat arbejdes på at lave et digitalt registreringscertifikat, så det bl.a. bliver lettere for europæere at ansøge og modtage registreringsattester. AQHA står midt i en digitaliseringsproces, som generelt udfordrer behandlingstiden på diverse opgaver. Anna forsatte med at fortælle om de forskellige måder hvorpå AQHA forsøger at inddrage og biddrage mere til Europa end det har været tilfælde i fortiden. Bl.a. ved hjælp af USDA-midler (United states department of agriculture) har Tjekkiet modtaget flere sendinger gratis sæd for at styrke den genetiske population (gene pool). Hernæst forsøger Anna at arbejde på mulighederne for at øge den internationale deltagelse i diverse udvalg til de årlige conventions, hvilket dog går imod det amerikanske ønske om at reducere det generelle antal af medlemmer i udvalgene.

Anna sluttede af med at udbyde afholdelsen af European Summit 2020, som er en samling for alle de forskellige europæiske affiliates i januar/februar, og opfordrede her alle til at ansøge senest den 15. september, hvis man ønsker at afholde det i ens land. 

Sidste oplæg var omkring Youth World Cup 2020 i Holland, af YWC-ansvarlig Steffi Becker. Der var videopræsentation af det flotte sted, Grandorse. Her er der også mere fokus på det sociale, med forsættelse af lipsync battle og coaches sparkling horsemanship happening. Men også mere fokus på, og tiltag for reserve ryttere.

Indtil videre er det lykkedes at finde 40 sponsorheste – dog mangler der 80 for at det kan løbe rundt, derfor blev der på det kraftigste opfordret til at udbrede budskabet og opfordre alle affiliates og deres medlemmer om at sponsorere heste. 

Præsidenten for FEQHA, Andrew Den afsluttede med at udbyde afholdelse af Euro Cup 2021 med deadline 30. oktober 2019.

International Director for DKQHA
Anders Rosenberg