AQHA Convention 2019

American Quarter Horse Association’s Convention Marts 2019

Jeg deltog i Marts i den årlige American Quarter Horse Convention som International Director for DKQHA.

Convention er en blanding af generalforsamling, foredrag, workshops og møder i forskellige udvalg. Poul Møller deltog som Director Emeritus, som er en titel man får efter man har deltaget i 12 kontinuerlige år, og derfor har en fast plads i et udvalg man selv vœlger. Poul og jeg sidder begge i det internationale udvalg.

Alle anerkendte affiliates skal sende en reprœsentant til AQHA Convention for at kunne opretholde godkendelse som datter forening af AQHA(daughter affiliate).

Alle kan deltage i AQHA Convention hvis man er medlem af AQHA, dog er der enkelte dele af udvalgsmøderne der kun er for udvalgsmedlemmerne, fx kan tilhørerne blive bedt om at trœde ud af rummet ved en afstemning for herefter at komme ind igen når votering og afstemningen er fœrdig.

Det kan vœre svœrt helt at forstå opbygningen og strukturen i AQHA, her ment at AQHA har størrelsen af at vœre verdens største avlsorganisation med det højeste antal af registrerede heste, indenfor én race. På grund af AQHA’s størrelse er AQHA ’delt’ op i en forretnings- og en foreningsdel hvor det i Danmark kun er en forening.

Det kan vœre udfordrende virkelig at forstå fra et dansk perspektiv hvor vi jo som bekendt er en lille forening med dressur og springhestene der dominerer i ridesporten. Samme forhold, med Quarter heste som minoritet i landet, gør sig gœldende i mange andre lande globalt set hvor Tyskland dog er øverst i Europa med ca. 30.000 registrerede heste. Så Danmark er, om end en lille del, stadig en del af noget meget stort.

Der er fra AQHA’s side en øget interesse for de internationale forhold. Det politiske arbejde er vigtigt for at modtage ny viden og information om emner i horisonten og den generelle udvikling for AQHA og dets 36 Affilliates. Samtidig skal der skabes og plejes relationer, både til AQHA og på tvœrs af andre lande.

AQHA’s affiliates er desuden delt op i geografiske regioner i form af Europa, Mexico, South and Central America og Australasia-Afrika

De forskellige udvalg er;

 • Amateur
 • Equine Research
 • International
 • Judges
 • Marketing and Membership
 • Nominations and Credentials
 • Public Policy
 • Racing
 • Ranching
 • Recreational Activities
 • Shows
 • Stud Book and Registration
 • Youth Activities

En mere detaljeret beskrivelse af forløbet og indholdet i det Internationale udvalg(Commitee) er uhensigtsmœssig, og œrlig talt alt for uoverskueligt at gengive. I stedet vil jeg opfordre dem for hvem det har interesse, at deltage til fremtidige AQHA Conventions, der som sagt er åben for alle AQHA medlemmer.

Men det var nogle lange dage skal jeg hilse at sige, og man var tœt på rundforvirret et par gange, her er en kort oversigt over dagenes forløb;

Schedule of events;

Equine Industry Business Workshop

Interessant Workshop og åben dialog om udfordringer og emner som bl.a. dyrevelfœrd.

International Reception

Her kunne alle de Internationale medlemmer mødes til en ’meet and mingle’ reception hvor vi desuden valgte hvem der skulle reprœsenteres som International District Directors, jeg var én af dem der blev valgt.

Reaching Generations

Et vanvittigt spœndende foredrag om de forskellige generationers opfattelser af hinanden og hvordan det spiller ind i den fœlles forståelse af hinanden, og hvorfor det derfor er forskellige ønsker og behov der kommer til udtryk i mødet mennesker imellem.

Membership General Meeting

Generalforsamling.

International Commitee 2019.

 • Generel opdatering af Anna Morrison
 • Nominering af udvalgsformand
 • Se den fulde dagsorden på billedet.
 • Behandling af Spanien’s, Ecuador’s og Slovakiet’s anmodning om at blive godkendt som AQHA affiliate.
 • Diskussion og afstemning om indsendte forslag til regelbogsœndringer.
 • Report om resultatet fra de diverse nedsatte task force, på tidligere AQHA Conventions.

Hall of Fame Banquet

Hall of Fame priserne uddeles hvert år til AQHA Convention og det foregår i Galla udgaven i de fineste klœder. Det var en aften med mange taler, klapsalver og tydeligt stolte og taknemmelige modtagere.

Membership Business Meeting

Møde for AQHA medlemmer i forretningsdelen af AQHA

Board of Directors Meeting

Møde for alle udpegede Directors samt udnœvnelse af ny bestyrelse for marts2019-marts2020

Inden AQHA Convention løb af stablen havde jeg muligheden for at besøge én af DKQHA’s Youth medlemmer Pernille Petersen, som var taget en tur til en Cutting Ranch i Texas for at lœre. Skønt at se Vores ungdom ude i verdenen og det var rigtig hyggeligt at blive vist rundt på stedet af hende.

Vi nåede desuden en Ranch Tour til en ranch med kendte Reining heste hvor det er sjovt at se folk inklusive mig selv, opføre sig som teenage piger til rød løber premiere på en Hollywood film. Der blev taget frygtelig mange selfies. Stedet havde 120 heste i trœning, hvor 40 af dem var taget afsted til show. De havde desuden et Aqua trœnings og rehabiliterings afsnit vi fik lov at se i brug.

Busturen forsatte til en mere event prœget ranch hvor vi fik opvisning i disciplinen ’Mounted Shooting’ som bliver mere og mere populœr i USA og den går i sin simpelhed ud på at skyde balloner ned på tid, på en opsat bane med pistoler og rifler i fuld galop. Og man kan vidst kun bruge to hœnder til at affyre en riffel, jeg har i hvertfald ikke set andet.

De sluttede turen af med at servere et festmåltid uden lige.

Anders Rosenberg
International Director,
Danish Quarter Horse Association