Leading dam of 2018

I 2018 blev et nyt initiativ startet i DQAF (Det danske quarter horse futurity). Ved generalforsamlingen blev leading dam, leading sire og leading breeder kåret. Titlen gives til den hoppe, hingst og avler, hvis afkom har tjent flest penge i DQAF i det pågældende år. 

I 2018 blev Pocos Miss Salsa kåret som leading dam. Hendes to afkom Hot N Smart Jewel (2015) og Son of a Jewel (2016) vandt i alt for over 7000 kr. i 2018. Pocos Miss Salsas afkom har bl.a. haft stor succes i halter og trail in hand – hvilket bestemt ikke var forudset, da Sallya kom til verden i 2005. 

Pocos Miss Salsa (i daglig tale Sally) blev født den 23. marts 2005. Hun var efter Mr Poco Scotch med Poco Hot Salsa som mor. Hun er avlet af Annette Siren. Julie Søby købte hende i 2011, hvor hun skulle bruges som Julies lærehest i reining. Det var desuden Julies første registrerede quarter. Sammen deltog de primært i allbreed og klappekage-stævner, men det blev også til tre AQHA-stævner i Ikast, hvor hun startede reining og showmanship at halter. De to modtog undervisning af Sanne Skovrider i reining, og deltog i clinics med DKQHA Youth Teams bruttotrup, med Natasha Møller som træner. 

I 2014 beslutter Julie at sætte Sally i fol med familiens egne quarter-hingst, Chinas Jewel Dunit (efter Chinas Last Dunit). Der er altså planer om et renavlet reiningføl, som skal være Julies nye ridehest. Den 30. april 2015 kom hendes første føl til verden – et rødt hoppeføl, med masser af hvide aftegninger! Hun blev kaldt Hot N Smart Jewel (Hope). De mange hvide aftegninger, gjorde at hun både kunne registreres i AQHA og APHA.

Sally sættes igen i fol med familiens egen hingst, Chinas Jewel Dunit, og den 24. maj 2016 får Sally sit andet afkom: et rødt hingsteføl, men endnu flere hvide aftegninger end det første! Ham kalder de Son of a Jewel (Sunny), og bliver også registreret i både AQHA og APHA. Han bliver kort efter fødslen solgt til Camilla Fricke i Sønderjylland. Da Julie skal til udlandet og arbejde, besluttes det, at både Sally og Sunny kan flytte med Camilla til Sønderjylland, indtil Sunny skal vænnes fra til efteråret.


I slutningen af oktober 2016 blev Sally fundet død i sin boks. Hun havde ikke været syg på forhånd, og der blev derfor foretaget en obduktion, for at finde dødsårsagen. Det viste sig, at der om aftenen var gået hul på Salsas tarm, og hun var derfor sovet ind i løbet af natten. 

Pocos Miss Salsa nåede at få to afkom, der begge i tidlig alder har sat flotte aftryk på Quarter horse-sporten: Futurity Champions, Danmarksmestre og Grand Champions. Sallys historie er ligeledes en fortælling, der beviser quarterens store alsidighed.