Nyt fra det internationale

EM for Quarter Horses og FEQHA-møde

Den 5.-14. august afholdes Europamesterskaberne for Amerikanske Quarter Heste. Der bliver kåret Europamestre i de forskellige westerndiscipliner i youth, amateur, select amateur og open. Desuden afholdes L1-klasser, en young horse cup med in hand-klasser (sponsoreret af Kumlegaard QHs) og to ”celebration cup-klasser” i trail og pleasure. Der er 300 heste til stævnet, der bliver bedømt af to europæiske og to amerikanske dommere. Europamestrene vinder bl.a. et nyt, flot, specialdesignet bæltespænde fra Montana Silversmith. Der er også dansk repræsentation ved stævnet i år; Natasha Møller/Kumlegaard QHs er til stede med to heste. Coolest Krymsun Yet (avlshingst) og AR Infernal Dream. Rikke Benjaminsen/RB Show Horses, der til daglig har base i Østrig, er afsted med en gruppe kunder og kundernes heste. Avlshingsten You Rock My World og den 3-årige hingst InvitedByBillyTheKid, ejet af Didde Nielsson, er ligeledes til stede ved stævnet, og rides/showes af Liz Stors og Keith Long. Hestene og rytterne har præsteret mange flotte resultater, der kan ses nederst i denne artikel.  

Søndag den 7. august blev der afholdt møde i FEQHA. DKQHA’s formand og internationale repræsentant, Sofie Lindholm, var til stede ved mødet. Der blev diskuteret flere spændende og relevante emner. Bl.a.:
– Hvilken rolle skal FEQHA spille? Hvilke aktiviteter skal FEQHA involvere sig i? Den generelle stemning er, at den eneste ”business”, som FEQHA skal beskæftige sig med, er Europamesterskaberne, men at vi skal benytte FEQHA som et mødested for Europæiske affiliates, hvor vi kan sparre med hinanden, diskutere problemstillinger og forsøge at finde løsninger. Derved kan vi stå stærkere hos AQHA, når vi handler mere som en samlet enhed.
– Der ønskes flere møder, nu hvor alle efterhånden er vant til at benytte virtuelle platforme til møder. Ønsket er, at der i fremtiden afholdes et fysisk møde under EM, samt tre virtuelle møder i løbet af året.
– Valg af bestyrelsesmedlemmer: Den nuværende bestyrelse ønskede genvalg, og blev alle valgt for en 1-årig periode. Bestyrelsen er dermed: Formand Andrew Dren, næstformand Markus Müller og kasserer Stephan Göb.
– Igen i år er FEQHA’s Amateur og Youth Team Cup placeret under Europamesterskaberne. Det er et klart ønske fra de fleste affiliates, at Team Cuppen i fremtiden igen skal afholdes som en selvstændig begivenhed. Det besluttes at afholde cuppen næste gang i sommeren 2024. Til foråret 2023 kan interesserede affiliates melde sig som vært, hvorefter det besluttes hvor cuppen skal afholdes.

– AQHA’s nye internationale direktør kommer med en opdatering fra AQHA. Vi præsenteres for hendes visioner med AQHA International, de forskellige programmer og muligheder, og hvordan vi kan bidrage til at udvikle AQHA i en positiv retning. Jamie bemærker, at vi alle er meget bevidste om de udfordringer vi har, og ikke er tilbageholdende med at præsentere dem frit og konstruktivt for hende. Diverse problemstillinger bliver fremlagt, som Jamie vil arbejde på i fremtiden, i samarbejde med resten af AQHA. Fokuspunkter er øget digitalisering, hurtigere svartid og hurtigere eksekvering af godkendte regelbogsændringer.

Udvalgte danske resultater ved FEQHA Europamesterskaberne 2022

  • EUROPAMESTER i Junior Trail (23 starter): You Rock My World. Ejet af Didde Årup Nielsson, showet af Liz Stors.
  • EUROPAMESTER i Halter, 3 yr stallions (3 starter): InvitedByBillyTheKid, ejet af Didde Årup Nielsson, showet af Keith Long.
  • EUROPAMESTER i Junior Western Riding (6 starter): You Rock My World. Ejet af Didde Årup Nielsson, showet af Liz Stors
  • Sølvmedalje i Junior Western Pleasure (19 starter): You Rock My World. Ejet af Didde Årup Nielsson, showet af Keith Long
  • Bronzemedalje i Halter, aged stallions (7 starter): You Rock My World. Ejet af Didde Årup Nielsson, showet af Keith Long
  • 1. og 3. plads i L1 Open Trail (45 starter): You Rock My World. Ejet af Didde Årup Nielsson, showet af Liz Stors.
  • 3. og 4. plads i L1 Open Western Riding (22 starter): You Rock My World. Ejet af Didde Årup Nielsson, showet af Liz Stors.
  • 6. plads i Junior Trail (23 starter): Coolest Krymsun Yet, ejet og showet af Natasha Møller.
  • 4. og 8. plads i L1 Open Reining (29 starter): AR Infernal Day, ejet af Poul Møller, showet af Natasha Møller
  • Finalist i Junior Reining, Natasha Møller og AR Infernal Day

Både You Rock My World og Coolest Krumsun Yet står til rådighed for danske avlshopper. Læs mere i vores hingstekatalog.